10.5.2015

Lisää möllirallyja Netan kanssa

Perjantaina suunnattiin Netan kanssa Keski-suomen kennelpiirin nuorten järjestämään RallyTokon möllikisoihin. Osallistuttiin ALO luokkaan ja taas ajatuksena että en palkkaa radalla, mutta jos suoritus ei muuten meinaa onnistua niin namit voidaan kaivaa avuksi.

Tällä kertaa Netan oikeaan moodiin virittely aloitettiin pienellä kävelylenkillä koko shelttikolmikon kanssa. Lenkin jälkeen muut autoon ja jatkettiin Netan kanssa virittelyä tai oikeastaan ylivirityksen purkamista heittelemällä palloa ja tekemällä pieniä temppuja joista sai pallon palkaksi. Palloleikkien jälkeen laitoin Netan hetkeksi autoon ja kävin katselemassa mölliluokan menoa. Mölliluokan jälkeen odoteltiin hetki aikataulun täyttymistä ja tässä välissä ehdittiin vähän vetää hihnaa ja tehdä muutama valmisteleva seuraamispätkä. Vire vaikutti mukavalta.

Netta hetkeksi takaisin autoon ja ohjaaja tutustumaan rataan

-lähtö
1. koira eteen vasemmalta sivulle
2. vasen täyskäännös (=saksalainen täyskäännös)
3. spiraali oikealle
4. istu
5. täyskäännös oikealle
6. juoksuun
7. pujottelu
8. normaali vauhti
9. 270 astetta vasemmalle
10. 360 astetta oikealle
-maali

Nyt muutaman möllikisan jälkeen alkoi olla jo tutumpaa missä kohden kylttiä liike tulee suorittaa ja tähän ei tarvinnut käyttää enää niin paljon keskittymiskykyä, jäi siis enemmän huomiota ohjata koiraa rauhallisesti ja keskittyä tehtävään ja seuraavaan tehtävään.

Rata meni hienosti. Pienesti äänteli kun pyysin lähtökyltillä perusasentoon, mutta koko loppu radan Netta pystyi työskentelemään hienosti hiljaa. Oma ohjaaminen oli rauhallista mm. kyltillä 4 osasin jo rauhoittua eikä matkaa tarvinnut jatkaa hirveällä hopulla.

Kyltillä 7. pujottelu (juosten) Netta kerkesi pistää puikkonokan ensimmäisen tötsän väärältä puolelta joten äkkiä hihkaisin että uusitaan ja palattiin edellisen kyltin kohdalle ja jatkettiin matkaa uudelleen pujotteluun. Nyt annoin pikkuisen enemmän tilaa tötsien kohdalla ja yritin saada Netan seuraamaan pikkuisen tiiviimmin. Vielä viimeiset käännökset, maaliin ja nakit taskusta Netalle palkaksi. Melkein leijuin kun suorituksesta jäi niin mukava fiilis. Lisäksi saatiin kehuja muilta kisaajilta. Ihastelivat Netan kontaktia kun koko ajan oli valppaana tekemään tehtäviä minun kanssa.

Tulokseksi saatiin 97 pistettä (uusiminen -3 pistettä, ei muita pistemenetyksiä). Sijoituksissa oltiin neljäs.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti