17.5.2015

Koiranäyttelyssä Varkaudessa

Lauantaina suunnattiin Varkauden keskuskentälle koiranäyttelyyn koko shelttikolmikon ja apuhandleri Lotan kanssa. Aamulla vähän yhdeksän jälkeen ajettiin auto parkkiin ja lastattiin tavarat kärryyn joka kiskottiin kehän laidalle. Tuomarina shelteillä Jasna Matejcic, Kroatia.

Päivä alkoi klo 10 juniori urosten arvostelulla ja ennen kehää tarkastin Funnytail uros kolmikon trimmaustilanteen. Junnuissa Loitsun poika Piki sai EH:n. Piki on muutaman kerran käynyt näyttelytreeneissä Minnan kanssa ja sai Minnalta kehuja että treeni on tuottanut tulosta.

Nuorten luokassa menivät peräkanaa Ukko ja Manu (Netan lapsenlapsi). Päätettiin että minä esitän Manun ja hienosti esiintyminen sujuikin ja oikein hyvin vähän näyttelytreenaamaton Manu antoi tuomarin tutkia pöydällä ja esitti liikkeet täydellisen ihanasti. Manun kanssa sai itse liikkua reippaasti ja Manu näytti miten hienot ja pitkät liikkeet hänellä on eikä nostanut häntäänsä monen muun uroksen tavoin. Manulle EH (oli vähän suuri tuomarin makuun joka suuntaan) ja Ukko EH4.

Urosten jälkeen tarkastettiin kehään menevien narttujen trimmaukset. Omat olin trimmannut jo viime viikolla kotona, joten tarkastin Hileen (Netan lapsenlapsi) ja Hollien (Netan lapsenlapsi) korvat ja vähän saksin niitä. Siskokset menivät junnuluokassa peräkanaa ja minä esitin Hileen. Hile on hieno shelttineiti ja esiintyi jotakuinkin täydellisesti :) Seisoi kauniisti, ryhdikkäästi ja rauhallisesti sekä liikkui vetävällä askeleella ja antoi tuomarin nätisti tutkia pöydällä. Hile voitti luokkansa ERI1 SA ja Hollie nostettiin viimeisen liikekierroksen jälkeen meidän perään ERI2 SA.

Sitten Minnalle nopeasti koiran vaihto ja Loitsun kanssa avoimeen luokkaan. Loitsu esiintyi melkein mallikelpoisesti, ainakin sata kertaa paremmin kuin vielä pari viikkoa sitten. Antoi hyvin tutkia itsensä pöydällä ja seisoi ryhdikkäästi kun rauhoittui. Liikkeet eivät vielä pääse oikein edukseen kun Loikkasella lähteen mopo käsistä heti kun pitää juosta ja pari haukahdustakin edestakaisin liikkeissä kuultiin. Loitsulle kuitenki EH.

Viimeisenä kehään mummopoweria, eli Muffy ja Netta. Lotta meni Muffyn kanssa ja minä esitin Netan itse. Muffy esiintyi normaalin varmasti ja sai ERI4, Netalle EH.

Muffy 12 v 4 kk, kuva Susanna Riekkinen

Sitten kehään Hileen kanssa paras narttu kilpailuun ja tuomari poimikin meidät jatkoon. Sijoituttiin kahden valio nartun ja veteraani nartun (valio tämäkin) jälkeen PN 4 ja saatiin vara-sert, kun oikea serti meni valioluokassa kisanneelle venäläiselle koiralle joka ei ollut vielä suomen valio.

Viimeisenä kerättiin kasaan Funnytail kasvattajaluokka johon osallistuttiin tyttöjengillä Netta, Hollie, Hile ja Muffy. Kasvattajaluokan sijoitus 3/4.

Hile 1 v 9 kk, kuva Johanna Tolonen

Arvostelut
Loitsu
Bigger size. Correct bite. Excellent proportions of the head. Excellent expression. Bit narrow in front, open in front angulation, excellent in behind. I would like more body. At the moment changing the coat. Excellent tailset and carriage. Needs more ring training.

Muffy
12,5 years, in excellent condition. Correct proportions of the head. Good ears. Enough neck. Bit shorter upperarm, without chest. Enough angulation in behind. At the moment a bit out of coat.

Netta
Good proportions. Not typical movement with frong legs. Correct proportions of the head, with bigger round eyes. Correct bite. Enough neck. Upright in shoulder, short upperarm. Correct topline. Good coat quality.

Loitsun kohdalla oli kysynyt että onko tämä nirso kun on niin laiha? Minna oli sanonut sen olevan agilitykoira. Minä taas olen ollut oikein tyytyväinen että saatiin kuntokuurilla (meidän matkan aikaan) pentujen jälkeen jämähtäneet ylimääräiset kilot vihdoinkin pois. Loitsun turkittomuus oli kyllä tiedossa, mutta Loitsulta puuttui harrastuksiin vaadittava näyttelytulos (vähintään H) joten päätin että nyt kun se on ilmoitettu niin kehään viedään vaikka karvoja ei olekaan.

Muffyn kohdalla oli ihmetellyt korkeaa ikää eikä katsonut lainkaan Muffyn hampaita. Itse en oikein allekirjoita tuota Muffyn arvostelun puutteellista turkkia, koska Muffy on tällä hetkellä oikein kauniissa tukassa. Mutta toisaalta Muffy on usein saanut näyttelyissä tuollaisia kommentteja kun se ei kuulu kaikkein turkikkaimpiin sheltteihin.

Netan kohdalla ei taas ikää kyselty, mutta hampaisiin kurkattiin ja todettiin purennan olevan oikein. Etuliikkeet eivät olleet kovin hyvät, varmaan ikä on tehnyt tehtävää ja Netta lisäksi lähes seurasi kehässä eikä millään suostunut katsomaan eteen päin. Etutassut vähän viksottivat mennessä minne sattuu.

Lotalle kiitos että oli apuna näyttelyissä. Liikutti mm. mummot vetreäksi kunnon lenkillä ennen kehää. Lisäksi avusti koirien vaihdossa ja laittamisessa kehäkuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti