30.9.2014

Koutsina Seppo Savikko

Kolmisen viikkoa sitten innostuin kun JATille oli tulossa kouluttajaksi Seppo Savikko ja kurssilla näytti olevan hyvin tilaa minullekin. Koska Loitsun oli juuri palannut mammalomalta ja oli tuolloin aika jumi kunnossa niin kysyin Marialta voisiko Quru toimia minun harjoituskoirana kurssilla.

Quru kesä 2014

Lauantaina kauan odotettu kurssipäivä sitten koitti ja me Qurun kanssa päästiin tositoimiin :) Quruhan on tuttu koira kun ensimmäisen kerran olen sen kaksipäiväisenä nähnyt ja siitä saakka kasvua ja kehitystä seurannut. Yrittänyt olla mukana niin hyvissä kuin huonoissa hetkissä kun on niitä Qurun kilppari- ja käytösasioita Marian kanssa pohdittu. Qurun kanssa olen mielestäni ennen kurssia kuitenkin vain kerran treenannut.

Qurun kesätukka 2014

Kouluttajana pidän Seposta erittäin paljon. Seppo ei anna valmiita ohjausratkaisuja, eikä yritä vääntää kaikkia samaan muottiin ja samaan ohjaustapaan. Mennään ohjaajan ja koiran ehdoilla ja muistaa kertoa myös hyvät asiat niiden kehitettävien lisäksi. Seppo on ottanut koulutuksessaan käyttöön tabletin ja siihen Coach's Eye - ohjelman, jolla voi analysoida suoritusta ja katsoa sitä hidastetttuna.

Ensimmäinen yritys meni meillä Qurun kanssa vähän opetellessa yhteistyötä, mutta jo toisella yrittämällä paremmin ja suoritukset paranivat koko koulutuksen ajan. Quru oli erinomainen harjoituskoira! Ensimmäisen 10 min aikana työstettiin pakkovalssia. Toisessa sessiossa viilattiin saksalaista. Pakkovalssi oli tuttu juttu, mutta videointi paljasti heti ensi silmäyksellä pahan virheen... Saksalainen oli sitten haaste, jonka olen itselleni asettanut ja sen aion siihen kuosiin opetella että tarvittaessa pystyn sitä myös kisaradalla käyttämään. 

Tässä väärin tehty pakkovalssi

Kouluttaessa Seppo kiinnittää paljon huomiota ohjaajan  liikkumiseen, tasapainon löytämiseen ja koiralle annettavien vihjeiden suuntaan (katse, liike, kädet, jalat). Usein kuulee puhuttavan kuinka agilityn harrastajilla tai ainakin huipuilla on aktiivinen urheilutausta. Lajeina on ollut pikajuoksua, jalkapalloa, sählyä yms. Miettiessäni omaa liikunta tai urheilutaustaa totesin, että ole lapsena ja nuorena ollut liikunnallinen, mutta en ole harrastanut tai kilpaillut missään lajissa. Kuitenkin koen että osaan juosta ja se on luonnollista ilman että tarvitsee paljon erikseen miettiä millä jalalla mihinkin suuntaan mennään (poikkeuksena lähtötilanne, jossa johtava jalka tahtoo aina olla väärä). Sepolta sain kehuina, että näkee pitkän agilitytaustan kun pystyin muokkaamaan pakkovalssissa nopeasti ne pienet jutut jotka ensimmäisillä kierroksilla olivat pielessä. Juu-u, mutta juuri siihen kohtaa pitikin sitten keskittyä tarkasti :)

Tässä jo melko sujuva saksalainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti