22.12.2013

Suklaamyrkytyksen oireita 48 tunnin päästä

Viime yönä, kun yökyöpeli ja koirat olivat menossa nukkumaan alkoi Netta muuttua levottomaksi. Läähätti ja piippasi. Ajattelin että ripuli iskee ja päästin ulos. Takapihalla Netta ravaili ympäri pihaa ja välillä yritti jotain tehdä. Sama toistui kolme-neljä kertaa. Siinä vaiheessa ajattelin että saadaan suoli liikkeelle kun lähdetään paremmalle lenkille ja puin vaatteet päälle ja kahden aikaan Netan kanssa lenkille. Lenkillä Netta pissaili todella usein, tuskin kuitenkaan sai mitään aikaiseksi.

Kotiin tulessa googletin uudelleen suklaamyrkytyksen oireet ja läähätys, pissailu/pissan tiputtelu ja rauhattomuus oli kaikki selviä oireita. Ikävältähän se yöllä tuntui seurata levotonta koiraa, mutta koska oireet eivät kuitenkaan kovin vakavia vielä olleet ja ensiapuna lääkärikin nesteyttää niin seurailtiin tilannetta ja jossain vaiheessa Nettakin rauhoittui nukkumaan. Yöllä annoin noin 2 dl vettä ja kourallisen nappuloita niin sain juomaan kunnolla. Sama toistettiin aamulla.

Aamulla vielä satunnaisesti läähätti, mutta piippaaminen on jo loppunut ja lenkillä pissaili jo normaalisti. Tällä hetkellä syö luuta ihan normaalin oloisena. Jospa ne oireet olisivat jo menneet kokonaan ohi.

Jos oireet olisivat yöllä tuosta vielä pahentuneet niin päivystykseen oltaisiin lähdetty. Netta kuitenkin oli virkeä ja refleksit toimi sekä pysyi tekemään pyydettyjä temppuja. Ruoka ja juoma maistui normaalisti. Sydänkin on kuunneltu pari viikkoa sitten terveeksi. Oireiden syykin oli selvä. Jos en olisi tiennyt että Netta 48 tuntia aiemmin suklaata söi niin olisin ollut todella hädissäni/ihmeissäni tuollaisista oireista.

1 kommentti:

  1. Voi Netta... Onneksi selvisitte säikyttelyllä.. Aika myöhään kyllä alkoi oireet... :(

    VastaaPoista