31.12.2013

Kertausta vuodesta 2013

En ole vuosi sitten ainakaan kirjallisesti mitään tavoitteita kuluneelle vuodelle asettanut, joten niiden täyttymistä ei voi tarkastella. Kerrataan kuitenkin kuluneen vuoden tapahtumia ja ajatuksia.

NETTA

Edelleen eläkkeellä agilitystä.

Kevään aikana Netta meni huonoon kuntoon ja sitä hoidettiin fysioterapialla ja osteopatialla sekä cartrophen pistoksilla ja tarvittaessa annettavalla kipulääkkeellä. Kesän aikana saatiin takaliikkeet palautettua hyvään malliin ja pahin banaani rangasta suoristettua. Cartrophenia on pistetty kerran kuussa ja se on tehonnut hyvin. Syksyllä näytti että jumitus palaa, mutta vielä ei olla lähelläkään kevään tilannetta ja seuraava osteopaatti käsittely parin viikon päästä.

Netta on lenkkeillyt ja leikkinyt Muffyn ja Loitsun kanssa normaaliin tahtiin. Kesällä uitiin jonkin verran, aina pelastusliivit päällä jotta kuormitus pysyi kohtuullisena. Kipulääkkeen antokynnystä olen madaltanut ja annan pidemmän lenkin jälkeen tai pitkien juoksuleikkien jälkeen. Tärkeintä että Netta saa nauttia menosta ja meiningistä ilman kipuja.

Heinäkuussa Netta täytti 10 v ja kävi Pieksämäen näyttelyssä tuloksella VET ERI 3, tuomarina Tarja Löfman.

Joulukuussa suusta hävisi taas kaksi hammasta lisää, yläetuhampaat alkavat olla harvassa. Muutoin suu hyvässä kunnossa. Otettiin samalla myös perus verinäyte eikä siinäkään vikaa.

Vuodelle 2014 toivon että Netta pysyy edelleen kuosissa ja pärjää vielä muiden mukana menossa ja meiningissä. Lenkkeillä muiden mukana tai voinnin mukaan.

Kirjoitan tähän tosi pienellä, että haaveissa myös touhuilla enemmän Netan kanssa, koska se nauttii harrastamisesta ja RallyToko voisi olla se laji jota kokeiltaisiin. Nyt kun siitä on virallinen lajikin tulossa. Katsotaan löydetäänkö sopivaa kurssia tai treeniseuraa kun olen niin huono treenaamaan itsekseen.

MUFFY

Muffy kisasi agilityssä vielä harvakseltaan, lähinnä oman seuran kisoissa, ja jäi agilitystä eläkkeelle elokuun lopussa piirinmestaruuskisojen jälkeen.

startteja 18 kpl
nollatuloksia 3 kpl (sij. 3., 3. ja 4.)
mummonollia 4 kpl (yliaikanollia)
hylättyjä 4 kpl
muita tuloksia 7 kpl (5,00-11,35)

Tälle vuodelle ei enää saatu SM nollia kasaan, mutta oltiin SM joukkueen varakoirina.

Näyttelyissä Muffy kävi kolme kertaa tuloksilla VET ERI, VET ERI2 ja VET ERI2 SA, erinomainen veteraani siis :) jossakin arvostelussa lukikin että erinomaisessa kunnossa ikäisekseen.

Muutoinkin Muffy oli hyvässä kunnossa "Muffyksi" ja taidettiin vai kerran käydä osteopaatin vastaanotolla, vai olikohan yksi käynti keväällä fysioterapiassa.

Joulukuussa Muffy täytti 11 v.

Vuodelle 2014 toivon että Muffy pysyy edelleen hyvässä kunnossa ikäänsä nähden ja jaksaa viihdyttää ja raivostuttaa meitä omana itsenään.

LOITSU

Loitsu jatkoi alkuvuodesta koiran taitojen opettelua. Keväällä noin 10 kk ikäisenä alettiin vähitellen touhuta hallissa myös enemmän agilityyn viittaavia juttuja.

Elokuussa otettiin viralliset lonkka- ja kyynärkuvat sekä tutkittiin polvet jotka kaikki terveitä. Lisäksi kuvattiin selkä epävirallisesti ja sekin näytti terveeltä ilman poikkeamia.

Elokuun lopussa aloitettiin Loitsun kanssa oikean agilityn treenaus juniorikoirien treeniryhmässä. Ensimmäisten kuukausien teemana olikin vilkkauden hallinta ja pääkopan kasailu työmoodiin. Tämä on tuottanut tulosta ja hetkittäin meidän meno tuntuu jo oikealta agilityltä. Kaikkea ei vielä osata, eikä olla ehditty treenaamaankaan sillä kisoihin meillä ei ole vielä kiire. Tehdään pohjatyö huolella ja niin että se on mukavaa molemmille. Kyllä me sitten ehditään kisoissakin käydä ja mukavampaahan se on kun on riittävästi taitoja tassuissa.

Loitsu kävi kolme kertaa näyttelyissä, kerran pentuluokassa josta ei sijoitusta (narttupentuja noin 12 kpl) ja kaksi kertaa junnuluokassa arvosanoin JUN EH ja JUN H.

Vuoden 2014 aikana ajatus on työstää agilitya eteenpäin sopivan rauhallisella tahdilla. Tällä hetkellä ajatus että kisaaminen voisi olla ajankohtaista loppukeväästä tai kesällä. Jos löydetään putki-hyppy -ratoja möllikisoista niin niitä voidaan lähteä testaamaan vaikka samantien.

Näyttelyissä olisi hyvä pyörähtää ainakin muutaman kerran jos vaikka saataisiin jalostusohjesäännön vaatima 2 x EH täyteen, tietysti jossain tulevaisuudessa siintävää AVA haavetta varten tarvittaisiin vähintään se H.

Pentuhaaveita voi vuodelle olla, mutta täydellinen uros on vielä hakusessa ;) lisäksi aikuisiän silmätarkastus tarvitaan ennen noiden haaveiden loppuun saattamista.

Luonnetestiin olen Loitsun ajatellut viedä ja se voisi olla ajankohtaista syksystä alkaen, mutta voi siirtyä seuraavallekin vuodelle.

LAURA

On osallistunut seuratoimintaan aktiivisesti sekä kouluttanut alkeiskurssia ja jatkoryhmiä :) Koulutaminen on ollut mukavaa! Omista koirista on nautittu rapsuttaen ja halien.

Vuonna 2014 jatketaan niin omien koirien kouluttamista sekä treeniryhmien kouluttamista. Omat koirat voisivat saada hieman enemmän omaa aikaa ja opetella jotain pieniä temppuja. Loitsun temput voisivat tähdätä agilityyn suuntautuviin juttuihin sekä kehonhallintaan, Netalla vaikka sinne RallyTokoon ja Muffylla ihan vaan yhden uuden tempun oppimiseen ;)

Lenkkejä Loitsun kanssa voisi hieman pidentää ja vauhdittaa jotta omakin kunto kasvaisi ja fyysinen olo paranisi sekä pysyisin paremmin Loikkasen perässä radoilla. Nautitaan kaikista vuodenajoista, kavereista ja koirista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti