5.11.2012

Uudet lenkkarit ja paikka silmäpaneeliin

Käytiimpä Lotan kanssa heittämässä pieni (3 km) juoksulenkki lauantai iltana ja sitten päästiin saunaan. Mukava kun oli seuraa juoksulenkillä, niin juoksukin sujui paremmin kuin edellisellä kerralla kun juoksin saman lenkin yksin. Juoksulenkillä mukana myös Netta ja Muffy. Loitsu sai jäädä isännän kanssa kotiin katsomaan telkkaria, kun on hieman nuori juoksulenkeille vaikka kyllä se kohta voi tuommoisille mun lenkeillä lähteä kun eihän ne pitkiä ole ja Loitsun meno on kotona ja lenkillä semmoista ettei pieni hihnajuoksutus siinä vauhdissa ole mitään.

Juoksulenkille lähtiessä pähkäilin taas omistamieni kolmien lenkkarien välillä että mitkä laitan jalkaan (ja mitkä lainaan Lotalle). Jalkaan meni sitten ne kaikkein vanhimmat, nyt jo liian käytetyt kengät, mutta kun ne tuntuu juostessa parhailta. Uudet mustat ei sitten ollenkaan tunnu sopivan mun jalkaan. Keväällä kävin urheilukaupassa fysioterapeutin tekemässä pikatestissä jalkojeni kanssa ja siellä ilmenikin että pitäisi käyttää neutraaleja kenkiä. Olen tainnut aina ostaa pronaatiotuettuja kun ovat tuntuneet jalassa parhaalta...

Jari oli bongannut telkkarista Intersportin -20 % alennusmyynnin pe + su ja niimpä suuntasin sinne etsimään uusia neutraalilla askelluksella olevia lenkkareita. Sellaiset löytyikin. Olisiko lähtöhinta ollut jotain 150 € mut allennettuna jo valmiiksi ja alennetusta hinnasta sai vielä tuon 20 % pois joten hintaa jäi 64 €. Kengät pääsivät jo heti ensimmäisenä ilta testiin kävelylenkille ja ensimmäinen tuntuma on että ompa omituiset kengät. Ihan kuin vääntäisivät jalkaa hullusti... ja kävely tuntuu läpsyttelyltä. Mutta täytyy nyt useamman kerran niitä testata koska luultavasti jalkani on vaan vääntyneet/tottuneet väärään asentoon ja nyt oikeampaan korjaavat kengät tuntuu oudoilta.

Kyllä sitä jo kolmekymppisenä on huomannut että jalat ja polvet eivät aivan parhaassa kunnossa ole, joten kyllä hyviin, omaa jalkaa tukeviin, kenkiin kannattaa satsata jo aiemmin. Varsinkin jos kengillä liikkuu paljon.

***

Muffy hyväksyttiin tämän syksyn Kennelliiton silmäpaneeliin niiden vuosi sitten saatujen PRA epäilyttävä ja terve tulosten perusteella. Pääsee Muffyn näkökyky kerralla useamman lääkärin syyniin. Ainakin metsälenkeillä tuntuu näkö pelaavan kun sitä vauhtia Loitsun perässä pusikoissa menee. Toisaalta taas olen itse huomioinut että tekee agilityssä enemmän kieltoja putkiin (varsinkin mustiin) kuin aiemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti