15.11.2012

Reissussa Nurmijärvellä

Maria ajoi pihaan vähän vaille kuusi ja sijoitettiin viisi shelttiä kolmeen kevythäkkiin väljästi VW Touranin kyytiin. Nokka kohti Nurmijärveä pimeässä ja märässä kelissä. Jo alku matkasta lupasi että kohta valostuu, mutta ei se tainnut valostua koko päivän aikana...

Matkasimme kohti Eläinosteopaatti Maaria Kaiperlan vastaanottoa. Matkalla mietimme että missä järjestyksessä koirat olisi paras hoitaa. Päädyttiin sitten järjestykseen Elmo-Muffy-Quru-Netta-Vertti.

Muffy siis minun koirista eka hoitoon. Maaria kiinnitti huomionsa Muffyn lantion asentoon. Hoitoa saatiinkin sitten lantion seudulle ja saatiin virtauksia tuolla alueella paranemaan. Lantion ongelmista johten oikean takajalan lihaksisto on pienempi ja polvi kääntyy sisäänpäin. Maarian mielestä myös etuosan kuormitus ja "omituiselta tuntuminen" johtuu tuolta takaa. Oikean takajalan takia vasen etujalka kuormittuu enemmän. Klassinen ristiin kuormittuminen siis. Tässäpä myö syy että SM kisoijen kuvissa Muffy hyppää joka kuvassa oikea etujalka ylempänä (kuvia).

Netalle sanoi heti alkuun että huonot lonkat kuormittavat etuosaa. Hoidettaessa kehui Netan hyviä takajalkojen lihaksia ja tunsi lihaksistosta että Netta on vauhdikas tyyppi :) Huonot lonkat aiheuttavat myös peitsaamista, mitä Netta harrastaakin helposti, koska liike ei lähde lantiosta asti vaan ainoastaan jaloista. Nettaa hoidettiin noiden lonkkien alueelta ja se vastasi hyvin hoitoon.

Nyt seuraillaan millaisia muutoksia hoito saa aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti