29.4.2016

Tiistain tokoilut ja keskiviikon aksailut

Tiistaina taas vuorossa tokovalmennus. Tällä kertaa päästiin perehtymään tunnistusnoudon alkeisiin ja kouluttajan kanssa katsottiin jääviä liikkeitä, eli Loitsun kohdalla liikkeestä maahanmenoa.

Alkuun pikkuisen seuraamista, joka näköjään paranee koko ajan. Vielä en ole kovin montaa käännöstä vasemmalle ottanut kun olen yrittänyt saada seuraamisen ilmettä rennommaksi ja Loitsulle seuraamisajatusta selvemmäksi.

Sitten niitä maahanmenoja. Luoksetulosta maahanmeno onnistuu aikalailla hyvin ja nopeasti. Samoin itse maahanmeno on varman ja nopea. Seuraamiseen yhdistettynä taas maahanmenot eivät aina onnistu kun itse seuraaminen aiheuttaa Loitsulle painetta ja epävarmuutta. Tällä hetkellä tehdään siin maahamenoja ihan erikseen ja erilaisissa tilanteissa ja seuraamista erillisenä.

Tunnistusnoudossa koiran pitää kapuloiden joukosta siis noutaa se ohjaajan oma kappula pelkän hajun perusteella. Tässä ensimmäisessä harjoituksessa laitettiin ohjaajan kapula pakastusrasiaan jossa oli kannessa reikä. Koira sai palkan kun se nuuskutti reikää. Kun tästä oli palkattu niin lisättiin mukaan toinen ryhjä rasia ja taas palkattiin kun nuuskutti ohjaajan kapulan sisältämää rasiaa. Loitsua ei oikein hyvin saatu nuuskuttelemaan vaan se vaan tökkäisi laatikkoa ja jos palkkaa ei tullut niin alkoi helposti käyttämään tassujaan ja raapimaan rasiaa. Tässä treenissä ohjaaja sai kyllä olla tarkkana.

Keskiviikkona sitten agilityn vuoro ja minun vuoroni suunnitella rata joka toimisi samalla viikkoratana. Halusin sisällyttää treeniin keinun itsenäistä suorittamista, muurin, renkaan, pussin ja pituudelta kepeillemenon (tällainen lähestyminen kepeille oli jatin 2 luokan kisoissa). Sitten vaan suunnittelemaan rataa, josta tuli tällainen


Kaksi enemmän tekniikkapätkää 7-10 ja 13-18, lisäksi sitten vauhdikasta etenemistä. Loitsun kanssa aloitettiin rauhallisesti tekemällä nuo teknikkapätkät erikseen. Tällä kertaa rimat eivät olleet lainkaan ongelma (35-40 cm), mutta muurilta kääntymisiä tarvitsee harjoitella koska muurin palikat tippuivat helposti. Ensimäisessä pätkässä ennakoiva valssi muurille (#7) hietto takaakiertoon josta oikealla kädellä vienti esteelle #9 ja persjättö ennen putkea #10. Toimi hyvin kun uskalsi läheä ajoissa esteeltä #8 ja aloittaa persjätön ajoissa.

Kepeiltä vienti esteen taaksen #14 sujui hyvin kunhan itse spurttasi tarpeeksi lujaa keppien pään ohi (Loitsu muuten pujotteli aina loppuu eli huikeaa edistustä kepeillä!) heitto muurille #15 ja vastaanotto valssilla este #16 tuosta esteen ja keppien välistä. Lähetys putkeen #17 ja leieröiden kepit lähetys pussiin #18 ja itse olikin hyvin ohjaamassa esteelle #19.

Toisella kierroksella otettiin muutamat keinut avustajan kanssa, jotta itse pääsin sivusuunnassa hieman irti. Tätä täytyisi muistaa nyt vahvistaa ettei aina tarvitsisi olla ihan keinun vieressä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti