5.4.2016

Super-mummo agilityn möllikisoissa

Tällä jaksolla en ottanut Netalle rallytokon ryhmäpaikkaa, joten mummolla ei ole ollut omia treenejä nyt pariin kuukauteen. Tuo treenaamisen puute on alkanut näkyä aina hallille mentäessä. Viime viikolla mummo karkasi auton takakontin häkistä ennen kuin sain hihnan kaulaan ja viipotti suoraan hallin ovelle. Korvakaan ei heilahtanut kun yritin komentaa karkulaista takaisin. Lämppälenkillä hallille päin tullessa aloitti kiljumisen ja kiskomisen noin kilometri ennen hallia, joten olihan sille sitten pienet treenit pakko luvata Loitsun treenien päätteeksi.

Eilen oli sitten JATin järjestämät agilityn möllikilpailut ja kun minun ei tarvinnut toimia tuomarina (kiitos Matti, hyvät radat!) niin päätin osallistua Netan kanssa hyppy-putki-luokkaan mini-luokassa. Ihan into pinkeänä Netta hallissa haukkui, eikä lähes 13 v iästä ollut tietoakaan. Nolla rata tehtiin ja kyllähän me ajassa jo nuoremmille hävittiin monta sekunttia, mutta ei kerrota sitä Netalle.

Ja pääasia, että illan jäähdyttely/palauttavalla lenkillä mummo meni hyvällä askeleella ja nyt aamullakaan ei näkynyt mitään kolotuksia tai vaivoja vaan piti normaalin leikkituokion Loitsun kanssa ja metsässä aamulenkillä juoksenteli iloisena. Netta selvästi kaipaa omia treenejään joten pitää sen kanssa touhuilla nyt kevään ja kesän aikana niitä rallytokojuttuja kun mieli ja kroppa on vielä siinä kunnossa että hyvinkin kestävät kohtuullista touhuamista.

Loitsun kanssa osallistuttiin sitten kilpailevien agilityradalle. Nyt se tapahtui ensimmäisen kerran, että Loitsu otti hylätyn kun ampaisi väärään päähän putkea. No ohjaajan mokahan se oli, kun liian hitaasti liikuin. Muutama rimakin tipahteli, joten hyppytekniikkaa taas treenaamaan! Uusinta radalla sentään tulos 10. Osassa rimoista olin selvästi koiran edessä, joten taas ohjaajan moka. Mutta koen myös että Loitsu kävi vähän liian kierroksilla kun ei juuri minimi lämppäilyä enempää päässyt liikkumaan, enkä myöskään käynyt tekemässä lämmittelyesteitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti