3.3.2016

Loitsun tokotreenit vk 9

Kiireisen ja tekemistä täynnä olevan päivän päätteeksi käveltiin Loitsun ja Kipinän kanssa Haukkuvaaraan (22 min) Loikkasen tokotreenejä varten. Kipinä lähti mukaan ihan seuraneidiksi ja kuluttamaan loputonta energiaansa ainakin kävelemällä. Turha tuohon noin lähelle on treeneihin autolla lähteä kun samalla saa hyvän lämmittelyn koiralle (vaikka ei tokoa varten ihan niin perusteellisesti tarvitse lämmitellä...) ja turhat patoumat Loitsulta purettua liikkumalla.

Ensin paikallaoloa samaan aikaan kun koutsi selitti kolmen pisteet treeni-ideat. Kerran Loitsu nousi paikkamakuusta kun olin siitä kovin sivussa ja kenotti massa hassusti. Palautin sen paikoilleen ja otin itselleni hieman paremman paikan kentällä niin että Loitsu sai maata suorassa kun piti kontaktia minuun. Palkkasin muutaman kerran maahan namilla ja muutaman kerran kehuilla. Nyt pysyi hienosti ja makasi rauhallisesti. Lopuksi siirryin seisomaan koiran viereen ja palkkasin vielä muutaman kerran maahan, ettei ala ennakoimaan sivulle nousemista.

Seuraamisharjoitus lähti käyntiin ihan hyvin kun aloitettiin käännöksillä oikealle. Kun vaihdettiin käännöksen suunnaksi vasen niin Loitsu alkoi väistämään minua :( Yritin myös suoraan seuraamista eikä paikka pitänyt yhtään. Sivulle tuli nätisti ja tiiviisti, mutta heti kun lähdin liikkeelle pudotti kontaktin jopa namiin nenän edessä ja väisti 30 cm sivuun. Ei sitten tehty lainkaan käännöstreeniä vaan yritettiin saada Loitsu tarjoamaan oikea seuraamisasentoa ja joustettiin vähän tiiviydestä. Paineistui jonkin verran ja kokeiltiin apuna puolikkaita putken pätkiä eli pumpereita ohjaamaan Loitsua sivusuunnassa. Hauska kun koiran moodi muuttui täysin ja nyt yritti itse löytää sitä juttua mistä palkka tuli. Ehkä olisi pitänyt kaivaa naksutin kun sillä on minulle helpompi merkata oikea käytös. Vasemmasta kädestä palkan antaminen ontuu vielä kovin ja eilen meinasi sormet mennä Loitsun kitaan. Tuli mieleen että täytyy treenivarustukseen kaivaa jo hylätty i-click naksutin koska siinä on huomattavasti hiljaisempi ääni, jolloin se häiritsisi treenikavereita vähemmän.

Koska seuraamista ei voi koko tuntia treenata niin otin sitten välillä liikkeestä maahanmenoa kulkien itse peruuttamalla ja sivuttain. Hienosti menee maahan kun katsoo että on kuulolla kun käskyn antaa. Yhden hitaan maahanmenon jätin palkkaamatta.

Katsottiin kouluttajan kanssa myös kapulanpidon alkeita, tai oikeastaan haluttaisiin saada Loitsu tarjoamaan kuonon laittamista kädelle ja pidentää kestoa. Loikkanen kun on vähän tökkäilijä kaikessa tekemisessään ja kesto puuttuu. Lopuksi yksi luoksetulo, jossa palkkasin suoraan liikkeeseen. Jää hyvin odottamaan käskyä, eikä reagoinut kouluttajan käskyyn. Itselle on vaikea muistaa, että anna ensin käsky ja ala vasta sitten kaivamaan palkkaa taskusta ja liikkumaan karkuun.

Tällä kerralla huomasin että nopesasti Loitsun häiriönsieto on kehittynyt säännöllisillä valmennuskerroilla. Nyt pystyin pitämään sitä alku treeneissä irti vaikka pienellä kentällä meitä oli samaan aikaan kolme koirakkoa. Lisäksi aidan takan oli agilitytreenit käynnissä. Seuraavien viikkojen aiheena mielentila ja luotto seuraamiseen ja vasta sitten työstetään lisää käännöksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti