17.2.2016

Loitsun tokoilua viikolla 7

Eilen tokoiltiin taas tokovalkussa. Treeninä oli kokeenomainen suoritus ja kaksi toimi tuomareina kun yksi suoritti ja kouluttaja liikkuroi niinkuin oikeissa tokokisoissa.

Ensimmäisenä treeninä paikkaistumista ja tässä Loitsu oli todella seesteisessä mielentilassa. Sitten vähäksi aikaa odottamaan häkkiin kun ensimmäinen koira suoritti liikkeet. Kun tämän jälkeen otin Loikkasen suorittamaan liikkeitä omalle vuorolleen  niin sepä kilahti ihan täysin. Pystyi kyllä kokoamaan päänsä paikalleen jätettäessa, mutta varsinkin seuraamisessa lähti heti käskyn saatuaan ryntäilemään ja haukkumaan.

Luoksetulon ja hypyn treenikaverit arvioivat 10 arvoisiksi :) Maahanmenosta ja kaukokäskyistäkin saatiin hyvin pisteitä. Kapulan pito ei vielä toimi laisinkaan ja tuossa mielentilassa ei edes yrittänyt ottaa kapulaa suuhun. Vaihdoin tehtävän sitten maasta kapulan nostamiseksi jotta pääsin palkitsemaan. Seuraaminen kammottava haukkuvan, kiihkoilevan ja edistävän koiran kanssa. Mutta tässä nähtiin hyvin mihin kiinnitetään huomiota. Kun Loitsu tiesi mitä tulee tehdä se oli rauhallinen ja itsevarma. Kun se ei ollut ihan varma tehtävästä niin se ei pystynyt keskittymään.

Häiriötäkin riitti kun naapurikehässä aidantakana tehtiin agilitya ja kehään mennessä kaverikoira piti haukkukonserttia. Mutta kyllä se on heti alusta alkaen parempi treenata häiriössä kuin hipihiljaisessa hallissa. Eipähän tarvitse pienistä häiriöistä kisoissa sitten välittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti