10.1.2016

Loitsun pakkastreenailut

Näillä pakkasilla ei ulkona juurikaan vitsi seisoskella joten koirien aktivointi on ollut suurimmaksi osaksi lenkkeilyä ja sisällä luiden syömistä.

Tänään käytettiin Loitsun kanssa tilaisuus hyväksi kun päästiin sisätilaan jossa riitti tilaa tehdä tokojuttuja. Lämpöä loistavat +11 astetta.


Tehtiin sivulletuloja ja muutaman askeleen seuraamisia. Joka treenikerralla tarjoaa aina tarkempia sivulletuloja ja nyt muutama erittäin hyvä ilman suurempia käsiapuja. Seuraamisessakin alkaa ymmärrys tulla mistä palkkaa saa.

Muutama kapulan nosto. Tässä kierrokset nousevat helposti ja kapulaa siirrellään tassuilla mutta aina vain nopeammin myös tarjotaan kapulan nostamista. Noston ja palkkauksen välinen aikakin pitenee mutta todella pienin askelin. Tarvitaan toistoja-toistoja-toistoja-toistoja...Luoksetulossa ei ongelmia. Tähän saakka on jäänyt kiltisti odottamaan vaikka perusasennosta vierestä lähden. Vielä ei ole otettu luoksetuloa loppuasentoon saakka vaan palkattu vauhdikkaista tuloista ja tehty erikseen pienemmällä vauhdilla edestä sivulletuloa.

Seuraamisesta maahan toimii hyvin kun peruutan. Tänään testasin sivuttain ja etuperin kulkemista, mutta niissä pitää katsoa tarkkaan että koira on kuulolla. Tänään jäi muutama maahanmeno menemättä. Mutta onnistuneet maahanmenot on mukavan täsmällisiä. Tämähän on ollut ohjaajan "painajaisliike" joten jo opettamisen aloittamisessa on ollut iso kynnys.


Loppuun kaksi kertaa 3 min paikallaolo. Sen verran hallin lattia on viileä että paikallaolo tehtiin pyyhkeen päällä. Häiriönä liikkeessä oli kaksi autoremonttia tekevää isäntää jotka kävelivät edestakaisin etsiessä työkaluja.

Välillä treenien aikana saatiin myös erilaisia äänihäiriöitä mm. rekan ajaessa sisään halliin. Tämän tason häiriöt ovat ihan sopivia meidän treenitasolla tällä hetkellä. Loitsu pystyy keskittymään ja kun ohjaaja muistaa pikkuisen tarkkailla ettei anna käskyjä juuri pahimman häiriön aikaan niin saatiin paljon onnistumisia ja palkkauksia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti