24.1.2016

Loitsun kanssa tokotreeneissä

Otettiin kuin otettiinkin Loitsun kanssa tokovalmennus vuoro Ellillle Haukkuvaaraan. Vuosi sitten ollaan viimeksi Ellin perustoko kurssilla oltu ja sen jälkeen itsenäisesti välillä tehty tokojuttuja. Välillä oltu ahkerampia ja välillä ollut pidempiä aikoja kun ei olla niitä tehty. Kesän aikana tehtiin ahkerasti mm. paikallaoloa monenlaisissa paikoissa ja mummojen välillä sählätessä vieressä. Seuraamista saatiin jotain älyä ja kapulaankin nostoa tarjoaa jo ahkerasti.

Nyt alettiin kaivata vähän lisää ohjeita ja olen tykännyt Ellin tavasta kouluttaa joten kysäisin Elliltä suoraan löytyisikö kahdelle toko noviisille treenipaikkaa. Treenataan nyt joka toinen viikko niin jää aikaa tehdä myös kotiläksyjä ja harrastaa sekä kouluttaa agilitya.

Ensimmäiset treenit olivat viime tiistaina. Treeniryhmässä paikalla 3 koiraa ja ensin tehtiin vapaamuotoista paikallaoloa ohjeena että ohjaaja häiriköi koiraa niin paljon kuin koira kestää. Loitsulle halli on tuttu muutamista agilityn möllikisoista joten neiti oli vähän vireisellä päällä, mutta kun laitoin sen muiden sekaan paikkamakuuseen niin hyvin taas kokosi itsensä ja pysyi nätisti paikoillaan. Häiriköin Loitsua hyppimällä, nytkähtelemällä menemällä pikkuisen piiloon selmin taakse ja välillä ihan vaan tuijottamalla ja olemalla ihan paikoillaan. Kavereita sitten häirittiin vinkuleluilla, palloilla ja liikkeellä. Vällillä Loitsun piti katsoa kaverin häiriön suuntaan, mutta olemus pysyi rauhallisena ja vain pää kääntyi. Sallin tämän vilkkaalle koiralle.

Yksittäisinä näytettiin tämän hetken osaamista seuraamisessa ja kapulan nostossa. Seuraaminen ei minun makuuni ole vielä riittävän intensiivistä, mutta Ellin mukaan ihan nätin näköistä. Vähän kulkee vinossa pylly vasemmalle joten läksynä oikaista seuraaminen oikea-aikaisella palkkaamisella.

Kapulanpidossa Loitsu nostaa kapulaa jo kivasti, mutta on alkanut purra kapulaa kun ei ehkä ihan tiedä mitä halutaan. Kunnon pidosta pystyi naksauttamaan kun heitti kapulan vähän kauemmaksi ja palkkasi lähes heti kun alkoi tuoda kapulaa. Toisena treeninä kokeiltiin tarjota kapulaa Loitsulle liikkeestä ja tässä pystyikin purkamaan turhautumista liikkeeseen joten kapulan pito oli parempi. Kotiläksynä opettaa nyt kestoa ihan ilman kapulaa niin että Loitsu saa itse tarjota kuonoaa kädelle ja vähitellen pidennetään pitoa. Kun tämä toimii niin tarjotaan tähän myös kapula suuhun.

Seuraavat tokotreenit siis puolentoistaviikon päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti