13.3.2014

Loitsun kanssa agilitykurssilla

Osallistuttiin Loitsun kanssa ensimmäiseen kunnolliseen ulkopuolisen pitämään agilitykoulutukseen sunnuntaina. Kouluttajana toimi Jenna Caloander Tmi Minimonsin.

Ratapiirros saatiin muutama päivä enne koulutusta ja se sisälsi 24 estettä. Tutustumisessa kävin kyllä koko radan läpi, mutta keskityin alkurataan 1-13 ja sitä sitten työstettiinkin treeneissä. Ensimmäiseksi Jenna hieman kyseli koiran iästä ja taustoista ja sen jälkeen katsoi menoa ensimmäisillä esteillä.

Työstettiin enimmäkseen Loikkasen takaakiertoa ja lähettämistä takaakiertoon. Lähti häkellyttävän kaukaa hakeutumaan takaa kiertoon, mutta vauhdin hurmassa tahtoi kiertää koko esteen. Ensimäisellä kerralla melkein jähmetyin suu auki ihmettelemään kun se oikeasti lähti sinne esteelle. Siis mehän ollaan harjoiteltu takaakiertoa syksyllä muutama toisto ja ne ei juuri sujuneet niin tammikuussa lenkillä sitten puunkiertoja ja sen jälkeen pakkastreeneissä kerran oikeita takaakiertoja. Silloin kyllä jo huomasi että kehitystä oli tapahtunut. Takaakierrossa pitää vielä vahvistaa, että tulee myös hypyn yli ilman erillistä käskyä tai suhinaa. Kurssilla käytin suhinaa koska sai Loitsun kokoamaan ajatukset ja hyppäämään.

Toinen työstettävä asia oli sylkkäri. Sitä on harjoiteltu ihan yhtä vähän kuin takaakiertoa. No ollaanko me jotain tuon enempää harjoiteltu??? Paitsi sitä paikallapysymistä! Sylkkärikin toimi todella pienellä vihjeellä ja olisi hyvinkin toimiva ohjaus Loitsun kanssa. Suurempi kompastuskivi olikin sitten kymppi esteen päällejuoksu. Se ei ole minun lemppari, mutta kai se on opeteltava niin omaan kuin Loitsunkin selkärankaan saakka. Meillä ei nimittäin ole muuta mahdollisuutta suoriutua nopeista S-mutkista tai välistävedoista. Vanhanaikaisilla vedoilla en pääse itse tarpeeksi lujaa ja puolivalssit ne vasta hitaita ovatkin. Treeniä siis tähän!!

Videotakin otettiin mutta on vielä kamerassa purkamatta. Toivottavasti saan sieltä blogiinkin asti jonkun pätkän näytille.

Keskiviikkona treenattiin sitten oman treeniryhmän kanssa mun suunnittelemaan S-mutka treeniä. Tässäkään ei päällejuoksu onnistunut ja otin siitä sitten muutaman kerran alkeistreeniä. Muutaman kerran tehtiin muuta osaa radasta (#6-13) jossa putkien kautta S-mutkaan jossa ohjaaja valssaa ensimmäisen ja toisen esteen välistä. Tarkkaan piti tönäistä kolmannelle ja sen jälkeen olevalle muurille.

Toisella kierroksella tehriin pujottelutreeniä kuudella kepillä ja ohjureilla. Ensin toisto kepeille ja toinen toisto muurin takaa. Sen jälkeen toistoja vauhtilla hyppy-hyppy-muuri-kepit (#11-14) jolloin tulovauhti kepeille oli kova. Muutamalla toistolla leikkasin takana kepeillä. Jokaisella toistolla pyrin lisäksi juoksemaan keppien ohi. Selvästi pää kehittynyt ja nyt pystyi kokoamaan itsensä kepeille vauhdista (edellisellä kerralla tammikuussa ei  mitään toivoa). Yhden kerran juoksi ohi kun oikein vedätin ja olin jo itse ohittanut ensimmäisen keppivälin enen Loitsua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti