3.3.2014

3 näkevää koiraa

Tänään starttasi auto tasan kello kuusi kohti Lahtea ja silmälääkäri Pärnästä. Olin varannut Netalle ja Loitsulle tarkastusajan viralliseen silmätarkastukseen, Muffy matkaili sitten mukana ja kiltisti kun kysyin että voitaisko katsoa miten paljon mummo vielä näkee niin katsottiin se sitten epävirallisesti.

Loitsu (1 v 10 kk) aloitti ja hyppäsi lääkärin kehotuksesta itse hoitopöydälle. Terveet silmät, maininnalla yksi ylimmäräinen ripsi.

Netta (10 v 7 kk) seuraavana, kaavakkeeseen merkittiin myös terveet silmät. Suullisesti joitain pieniä vanhuuden tuomia muutoksia silmissä näkyvissä, mutta ei siis silmäsairautta joka kaavakkeeseen merkittäisiin.

Muffyn (11 v 1 kk) pyysin tarkistamaan sen 2,5 vuotta sitten saaman PRA epäilyttävä ja noin vuosi sitten kennelliiton silmäpaneelista saadun retinopatia epäilyttävä diagnoosin takia. Molemmat koodit tarkoittavat jonkinlaista etenevää verkkokalvon rappeumaa ja lopulta aiheuttava sokeutumisen. Tarkastuksen tulos, että Muffy näkee erinomaisesti. Lääkäri hieman ihmetteli sen saamia diagnooseja ja jos olisin halunnut niin oltaisiin voitu täyttää kennelliiton lomake terveistä silmistä. Ei sitten täytetty, koska enhän minä itsekkään usko jos jollain on sekaisin terveitä ja sairaita lausuntoja koiranetissä... Minulle tärkeintä että Muffyn näkökyky on kunnossa ja voidaan rauhassa jatkaa metsälenkkejä ilman että tarvitsee pelätä että Muffy sokeana/huonolla näöllä johonkin törmäisi.

Samalla reissulla käytiin taas puntarilla: Netta 8,2 kg Loitsu 8,0 kg ja Muffy 6,4 kg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti