27.5.2013

Olisiko se sitten juoksu Aa?

Loikkanenhan on alkanut vasta viimeisen kuukauden aikana vähän treenailemaan agilitya. Neiti on olllut pennusta saakka sen verran vilkas, että ollaan tässä ensin keskitytty monen muun jutun hallintaan. Lisäksi minähän olen aika laiska opettamaan juttuja ja temppuja. Minulle on tärkeintä että koira on mukavaa seuraa ja osaa suunnilleen käyttäytyä kotona ja reissussa suht asiallisesti. Niimpä Loikkanen on matkaillut monessa mukana tämän ensimmäisen vuoden. Ollaanhan me lisäksi opeteltu noita perusjuttuja kuten istuminen, maahanmeno, vähän paikallapysymistä, luoksetuloa, näyttelyseisomista, tassunantoa yms.

Reissuja Loikkanen on tehnyt ainakin Turkuun, Helsinkiin, Tampereelle ja Mikkeliin, sekä tietysti useamman kerran myös Varkauteen. Hotellissa ja kavereilla on yövytty sekä matkustettu omalla autolla, sekä raitiovaunulla, paikallisbussilla ja junalla.

Agilityn perusteita on tehty vierailemalla Jatin hallilla ihan pennusta saakka, mutta ollaan keskitytty lähinnä hallilla leikkimiseen ja noiden perusjuttujen hallintaan myös muualla kuin kotona. Maaliskuussa käytiin Ulla Kaukosen hyppykurssilla ja sen jälkeen ollaan hyppyjuttuja joitakin kertoja tehty. Huhtikuussa aloitettiin pujottelun opettelu, putkea menty muutamaan kertaa, aiemmin naksuteltu pöytää ja irtorengasta.

Kontaktien suoritusmenetelmä on ollut pitkään pohdinnan alla. Keinun suorituksen näen silmissäni: Loikka juokseen vauhdilla pitkälle keinun päähän, siis ainakin puoleen väliin kontaktia, keinu tulee alas ja koira saa samantien jatkaa matkaa.

Puomin kanssa olen päätynyt normaaliin pysäytyskontantiin, sillä en usko että pystyn pitämään tai palkkaamaan juoksukontakteista onnistuneesti ja pitämään kriteeristä kiinni palkkauksen kanssa. Lähinnä se, että pystynkö naksulla tai muulla päättämään onnistuneen suorituksen merkkaamisen siinä sadasosasekuntilla? Eli siis 2on-2off asentoon on puomilla päädytty ja sitä vähitellen aletaan laatikkomenetelmällä treenaamaan.

Mutta entäs Aa? Aalle voisi askellus osua melko luontaisesti juoksemalla kontaktille, varsinkin kun Loitsun loikat ovat melko pitkiä. Mutta onko kuitenkin parempi ottaa samanlaiset suoritustavat kontaktiesteille vai onko sillä merkitystä että jokainen kontakti suoritetaan eritavalla (keinu-puomi-aa)? Onko juoksu Aa ollut pidemmän päälle toimiva ja kuinka sitä on vahvistettu treeneissä?

Tuleeko Loitsusta edes agilitykoiraa? Eiköhän siitä tule ;) Luustokuvaus on kuitenkin ajankohtainen tässä kesän aikana. Hali sisko oli jo valaisussa käynyt ja siellä ainakin on terveeltä näytetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti