24.2.2013

Lahjakas nuorikoira etäisyyden arvioinnissa

Loitsu loikkanen oli ensimmäinen minun koirista joka pääsi ihan itse treenaamaan Ulla Kaukosen pitämälle hyppykurssille. Itse olen Ullan kursseja käynyt varmaan neljä tai viisi kertaa kuuntelemassa ja yrittänyt itse oppia katsomaan miten koira hyppää.

Loitsulle oli ennen kurssia kerran esitelty kolmen toiston verran perushyppysarjaa, mutta sen enempää se ei ole ohjattuja hyppyjä tehnyt saati opetellut agilityhyppyjä. Mutta nyt kurssin kautta on hyvä säätää hyppääminen balanssiin ja sitä kauttaa opettaa myös itse hyppyeste. Ja hyppytekniikkatreenejä pystyy käyttämään myös pituuden ja muurin opettamiseen. Myös rengasta voidaan tällä menetelmällä opettaa, mutta se on muita esteitä haastavampi kun korkeuden arviointi on tarkempaa koska ylikorkeastikaan ei saa hypätä. Lisäksi pitää satuttaa hyppy vielä sivusuunnassakin.

Lauantaina Loitsulla katsottiin perusharjoitteita ja Ulla kommentoi että hyppääminen hyvännäköistä ja helponoloista. Pikkuisen ongelmana on että pää tahtoo jäädä liian ylös. Välillä korostui sarjan viimeisillä hypyillä ja vaihdettiinkin namikuppi pelkkään alustalevyyn. Ei ainakaan tarvitse kupin korkeiden reunojen takia tulla pää ylhäällä. Lisäksi palkan vienti riittävän kauas auttoi ja rimat pidetään matallalla tai tehdään treenit bombereilla.

Tänään sunnuntaina sitten ensin rimallisen hyppyesteen esittelyä, jossa jo pelkkä riman laitto aiheutti pään nousemista. Sitten samalla sarjalla etäisyydenarviointitreeni, joka siis sujui hyvin ja Loitsu hyvin pidensi ja lyhensi hyppyään joten tuli koko ajan viimeisellekin esteelle niin että hyppykaaren korkein kohta sattui esteen kohdalle.

Nyt sitten jatketaan hyppytekniikan treenaamista noin kerran viikkoon ja vähitellen opetellaan muita esteitä siinä rinnalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti