19.2.2013

Tänään olikin Loitsun fyssaripäivä

Homppu-pomppu-pyppy-hyppy-koikka-loikkanen,
Homppu-pomppu-pyppy-hyppy-koikka-loikkanen,
Kun ponnistaa, se onnistaa,
Sä ymmärräthän sen,
Se on homppu-pomppu-pyppy-hyppy-koikka-loikkanen

Kuvastaa oikein hyvin Loitsun ajatusta ja etenemistapaa. Lisäksi neiti on syntynyt menemään täysiä, eikä hissuttelemaan. Metsässä pinkoo minkä jaloistaan pääsee ja isot tietysti perässä. Ei tuommoisessa elämässä, edes tässä kymmenenssä ensimmäisessä kuukaudessa, ole voinut törmäyksiltä ja kehon kuormitukselta välttyä. Niimpä tänään oli Loitsun vuoro päästä fysioterapeutti Hannelen syyniin.

Liikkeissä ei huomautettavaa ja saatiinkin suositus ottaa näistä vaivattomista liikkeistä videokuvaa niin on sitten materiaalia johon verrata jos joskus alkaa mietityttämään että miltäs se on näyttänyt. Pöydällä tutkittaessa löytyikin sitten hieman mietittävää kun lantio näytti jo heti ensi kopeloinnilla vinolta. Testattiin myös istuminen ja maahanmeno ja niissä myös selvää vinouotta niin että oikea kylki lyhyempi. Taivutuksissa ranka taipui melkoisen hyvin etuosasta, mutta takaa kaari jäi vajaaksi. Lisäksi niska on kallonpohjasta jumissa. Siitä sitten aloitettiin miettimään että mistä tuollainen kierous johtuu.

Ranka on pystysuunnassa rintarangasta hieman jäykkä ja siihen, plus kallonpohjaan, saatiin ohjeeksi tehdä venytyksiä namin avulla ja hierontaa. Ranka kyllä taipuu kun passiivisesti taivutusliikkeitä tekee, eli enemmän lihasjumia tuo ongelma. Oikea takajalka liikkui hyvin molempiin suuntiin ja vasenkin eteenpäin. Mutta vasemman takajalan taaksevienti ei oikein sujunut vaan aiheutti "nyppimistä". Etureittä ja lihaskalvoja hieromalla saatiin tuotakin autettua ja vaikuttaa lihasperäiseltä sekin. Eli hoidetaan itse myös tuolta. Lisäksi treenataan suoraa istuma-asentoa ja maahanmenoa. Tähän saatetaan tarvita avustajaa jotta saadaan kontrolloitua oikean takajalan harotus ulospäin ja estetään tällä vasemman takajalan vetäytyminen taaksepäin. Ei siis ollenkaan turha reissu ja erittäin hyvä että päästään puuttumaan noihin vinotuksiin jo nuorena. Kontrollikäynti jonkun ajan päästä. Jos vaikuttaa huonolta niin käyttää Muffyn ajan tai lähtee Muffyn seuraksi kahden viikon päästä.

Vihdoin päästiin myös kunnon puntarille ja painoa näytti olevan 7,6 kg. Ikäisekseen Loitsu käyttäyty hyvin ja antoi antoi vieraan ihmisen tutkia, hoitaa ja kopeloida hienosti. Välillä meinasi vähän tylsyys iskeä, mutta kun hoito loppui jäi mielellään pöydälle makoilemaan ja ottamaan silityksiä vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti