29.6.2018

Loitsun kanssa näyttelykurssilla

Osallistuttiin Loitsun kanssa neljän (joista meillä jäi yksi kerta käymättä) kerran näyttelyharjoituskurssille. Kurssin järjesti koirakoulu Into, Jyväskylässä. Loitsuhan on kolme kertaa käynyt näyttelyissä. Ulkonäöllisesti voisin sen vielä muutamaan näyttelyyn viedä, mutta kun näyttelyt ovat melko kalliita niin näyttelyihin mennään vasta kun osataan kehässä käyttäytyä.

Näyttelyissä on useita kymmeniä shelttejä ja ymmärrän kyllä että ne kauniit ja lisäksi hyväkäytöksiset sheltit siellä pärjää. Loitsu on siis kaunis, mutta vähemmän hyväkäytöksinen :D Poseerata Loitsu osaa ja antaa reippaana tuomarin tutkia itsensä pöydällä. Mutta kun pitää lähteä liikkeelle niin edelliset kerrat ovat olleet enemmän hyppimistä, sinkoilua ja haukkumista. Kaukana kauniista liitävästä liikkeestä.

Tätä liikkumista siis mentiin kurssille harjoittelemaan ja jo kolmessa kerrassa saatiinkin hyvin edistymistä aikaan. Lisäksi itse huomasin, että jos Loitsun menoa yrittää hillitä hihnasta kiristämällä niin se saa aikaan haukkumisen. Ennemmin kannattaa antaa löysää hihnaa, mutta hidastaa itse vauhtia. Kyllä Loitsu tarkkana tyttönä huomaa ettei olla juoksemassa kilpaa ja nopeasti hidasti omaakin vauhtiaan.

Ehkä me otetaan tavoitteeksi hyvä kehäkäytös veteraaniluokkaan mennessä. Siihenhän on oin 2 vuotta aikaa harjoitella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti