16.5.2017

Järki ja tunne - Netta 13 v 10 kk

Taas yksi kuukausi yhteistä aikaa vietetty Netan kanssa
tänään ikää 13 vuotta ja 10 kuukautta!

Mutta kyllä se yhteinen aika on kovaa vauhtia vähenemässä, koska löysin viimeviikolla Netan kaulalta patin. Syöpä siis levinnyt imusolmukkeisiin. Saattohoitoa siis tiedossa ja viimeisistä hyvistä päivistä nauttimista.

Eilen Netta pääsi vielä agilitytreeneihinkin mukaan ja tekemään putkia ja hyppyjä. Mummokoira oli liekeissä, vaikka toki hyppääminen ei ole enää kovin sulavaa, mutta niin onnelliselta Netta vaikutti kun kerrankin pääsi tekemään. Eikä tuntunut eilinen pikku treeni vaikuttavan tänäänkään poikkeavasti.

Kävin myös konsultoimassa imusolmukkeiden kanssa eläinlääkäriä. Nämä viimeiset ajat mennään kipulääkkeen voimalla, jolla on parempi vaste elämän hyvänä pitämisessä kuin esimerkiksi kortisonikuurilla. Kortisonia ja kipulääkettä ei voi syöttää yhtä aikaa ja kortisonilla voisi olla isolla annostuksella hetken imusolmukkeita pienentävä vaikutus, kunnes paisuvat uudelleen. Olen jo aiemmin tehnyt päätöksen että mihinkään rajuihin sytostaattohoitoihin en halua lähteä, vaan haluan tarjota koiralle mukavan loppuelämän sen aikaa kun sitä kestää ilman pahoja lääkkeiden sivuvaikutuksia. Kipulääkityksellä Netta on ollut iloinen ja hyväntuulinen.

Minulle ottaa huomattavasti kovemmalle kuin Netalla. Päivä kerrallaan katsotaan niiden hyvien päivien määrä ja yritetään olla turhaan murehtimatta.

Järki ja tunne käyvät suurta kamppailua.

Mutta kun en olisi vielä valmis luopumaan Netasta.

Tänään minulla vielä on 3 iloista shelttiä, katsotaan miten huomenna...

Rakkaat mummokoirat Netta 13v 10 kk ja Muffy 14v 5 kk. 

1 kommentti:

  1. Iso kasa sydämiä teille sinne koko porukalle, Laura! T: Minna, Sierra & Brava

    VastaaPoista