29.5.2017

Agilitykisat Kotkassa

Viime viikonloppuna suunnattiin koirien kanssa Kotkaan. Lauantaina tein Kotkan 3-luokan kilpailuissa kolmanne koearvostelun tuomaroiden medi ja maksi 3 luokkalaisia. Laitan Kotkan radat tällä viikolla näkyviin tuonne agilityblogin puolelle. Päivän starttisaldoksi kertyi 189 starttia ja hyväksytty koearvostelu. Koearvosteluja täytyy suorittaa vielä kaksi hyväksyttyä arvostelua ja syksyllä sitten kolleegio. Kun kolleegion läpäisee pääsee kennelliitolta anomaan agilityn ylituomarioikeuksia. Pitkä ja opettavainen matka on jo kuljettu, mutta vielä on matkaa jäljelläkin ennen tuomarioikeuksia. Eikä se matka siihen oikeuksien saamiseen lopu vaan itsensä kehittäminen jatkuu senkin jälkeen.

Sunnuntaina sitten kisattiin Loitsun kanssa 2-luokassa kolmen startin verran. Taas meille tuttua tulostasoa, eli pari rataa useammalla virheellä ja kolmannelta radalta hylätty. Kisojen jälkeen analysoin, että monesti noin puolet radasta menee hienosti ja (lähes) ilman virheitä, mutta sitten tulee se töks kohta... nytkin toisella radalla kaksi kieltoa hypyltä ja toisella ei sitten löytynyt keinu. Nuo hyvät pätkät kun saataisiin yhdistetty samaan rataan niin oltaisiinkin aika huippuja.

Tuomari: Kari Jalonen
F hr: 15 (-4,05) sij. 7./11E: 20 (-4,05) sij. 6./12D: hyl


Majoitus saatiin Marian ja Joonaksen luota. Kolme yötä ja melkein neljä päivää vietettiin joukolla, johon kuului kolme aikuista ja yksi pikkutyttö sekä kahdeksan shelttiä. Koiria oli rajattu vähän sinne ja tänne kun joukkoon kuului niin tyttöjä kuin poikia, nuoria ja vahoja, kilttejä ja vähemmän kaikkien kavereita. Koiramäärä ei kuitenkaan tuntunut pahalta, kun meno sisällä oli aika rauhallista ja seesteistä (mitä nyt Netta vähän protestoi piippaamalla). Onneksi oli tilaa ja mahdollisuuksia siirrellä koiria niin, että kaikilla oli hyvä olla eikä kellään kiristänyt niin että olisi aitojen läpi tarvinnut alkaa uhittelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti