Osteopaatti on nimikesuojattu ammattinimike, jonka voi saada vain Valviran hyväksymän osteopatiakoulutuksen suorittanut henkilö. Valitettavasti Suomessa toimii yksittäisiä henkilöitä niin koira-, hevos- kuin ihmispuolellakin, joilla ei ole osteopaatin koulutusta, vaikka he harhaanjohtavasti nimittävätkin itseään osteopaatiksi, koiraosteopaatiksi, eläinosteopaatiksi jne.
Koirien tai hevosten osteopatiaan erikoistutaan vasta neljän vuoden osteopatiakoulutuksen jälkeen.
Voit tarkistaa helposti ja ilmaiseksi Valviran kotisivuilta löytyykö osteopaattisi nimi listalta ja voit varmistua, että osteopaattisi on oikeasti osteopaatti.
Tarkista osteopaattisi tästä https://julkiterhikki.valvira.fi/
Osteopaatin koulutus on suomessa ammattikorkeakoulu tasoinen koulutus. Kouluttautua voi mm. Helsingin Metropoliassa.
Tutkintonimike: osteopaatti (AMK)
Kesto: 4 vuotta
Laajuus: 240 opintopistettä
240 opintopistettä tarkoittaa noin 6400 tunnin opintoja neljän vuoden aikana. Opintoihin sisältyy myös työharjoittelua.
Osteopaattitutkinnon jälkeen suoritetaan erikoistumiskoulutus koira/eläinosteopatiaan.
Meidän koirat ovat saaneet hyvää hoitoa Valviran hyväksymiltä osteopaateilta ja fysioterapeuteilta.
Eläinfysioterapiakoulutus vastaavasti kuin eläinosteopatiakoulutus. Ensin opiskellaan ihmispuolen fysioterapiatutkinto ja sen jälkeen erikoistutaan eläinfysioterapiaan.
Hoitajavaihtoehtoja valitessa mielelläni valitsen alansa osaavan ihmisen, jolla on takanaa virallinen koulutus sekä käytännön kokemusta. Pidempää hoitosuhdetta luotaessa hoitajan taidot koirankäsittelyssä sekä minun ja hoitajan välisen kemian toimiminen on myös tärkeää.
Haluan tietää mitä koirassani on kulloinkin hoidettavana ja että hoitaja kertoo suoraan jos täytyy ottaa taukoa esim agi treeneistä. En kuitenkaan halua, että hoitaja hysterisoi tilannetta, kun jokaisessa harrastavassa koirassa samoin kuin jokaisessa harrastavassa ihmisessä, löytyy lähes aina joitan huollontarvetta suuntaan tai toiseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti