26.5.2016

Koirat hoidossa ja Loitsun viimeiset tokot

Suuntasin itse ma ja ti työreissulle Helsinkiin ja koirat menivät hoitoon. Vaaleat eli Loitsu ja Muffy vietti kaksi yötä Elenan ja Jalmarin hoidossa. Loitsu ainakin varmasti nautti kun pääsi Elenan kanssa linkkireissulla rantaraitille kävelylle. Lisäksi Loitsu oli päässyt aloittamaan uintikauden tutussa Köhniön rannassa. Muffy sai nauttia Jalmarin kanssa vähän lyhyemmistä lenkeistä :)


Netta oli Villen mukana rekkakoirana ja yöksi ajoivat kotiin nukkumaan. Nyt Villekin huomasi että Netan kuulo on heikentynyt todella paljon. Jos se jää irti ollessaan nuuskuttamaan jotain niin melkein pitää käydä tökkäämässä kylkeen että nyt jatketaan. Itse olen talven aikana aluksi ihmetellyt että ompa Netasta tullut jääräpäinen kun ei enää käskyjä tottele. Jossain vaiheessa kevättä tajusin että kuulossa onkin jo enemmänkin vikaa. Kun tuon pienen jutun ottaa huomioon niin vielä elo Netan kanssa hyvin sujuu.


Heti tiistaina suunnattiin Loitun kanssa tällä erää viimeiseen tokovalmennukseen. Tehtiin ulkona isolla kentällä ruutuun lähetystä ja luoksetulo. Loitsulla oli haukku tälläkertaa todella herkässä. Sisällä tehtiin vielä perusasennon haku/korjaus treenejä, joissa ohjaaja otti pienen askeleen ja koiran olisi pitänyt korjata perusasennon paikka oikeaksi. Nämä oli Loitsulle todella vaikeita kun jostain syystä takajalkojen käyttöstä sillä ei ole mitään hajua, vaikka peruuttaminen kyllä sujuu hienosti. Kesän aikana yritetään nyt ahkerasti työstää perusasentoa ja seuraamista.

Hoidosta paluun jälkeen (ja varmaan juoksuistakin johtuen) alkaa näyttää siltä että laumajärjestys tulee nopeasti muuttumaan. Loitsu testailee Netan johtajuutta ja eilen Netta jo katseellaan väisti rähähdystilanteessa. Minulle ei ole väliä mikä lauman järjestys on kunhan ketään ei jatkuvasti olla nokittelemassa ja testailemassa. Varmasti tuo Netan vanheneminen (kohta 13 v) ja kuulon heikentyminen sekä Loitsun aikuistuminen (4 v) vaikuttaa tähän laumajärjestyksen uudelleen järjestelemiseen.


Terassintarkastus menossa
 Muffy on nauttinut uudesta terassista ja eilen koko kolmikko seurasi Jattilan siivous ja kerhotalon maalaustalkoita kompostikehikoista tehdyssä aitauksessa. Muffy taisi kyllä suurimman osan ajasta nukkua, mutta Netta ja Loitsu pitivät talkooväkeä tarkasti silmällä.

Hyväksytty on

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti