18.11.2015

Operaatio Aan opettaminen

Aikaisemminkin olen maininnut etten ole täysin päättänyt millä menetelmällä tulen Loitsulle a-esteen suorittamisen opettamaan. Ensin halusin kuitenkin saada pohjalle kohtuullisen vahvan käytännön pysäytys puomille ennen kuin lähden säätämään mitään aan kanssa.

Keväällä testattiin muutaman kerran "luomu" juoksu aata, mutta se ei toiminut. Sitten tehtiin muutamalla treenikerralla pysäytyskontakteja myös aalla, mutta nekään ei ilman oikeaa treenausta toimineet. Kesän aikana katsoin kokeineiden koirien treenejä ja vaikka koirilla oli hyvät ja nopeat pysäytyskontakti niin kyllä niiden suorittamisessa oli sellaista mitä en välttämättä halunnut.

Sitten kun löytyi innostunutta seuraa juoksu aata alusta saakka treenailemaan niin päätös syntyi. Loitsulle on siis opetettu juoksu aata frame/kehikko menetelmällä elokuusta saakka 0-2 kertaa viikossa. Meidän aan sai madallettua noin 120 cm korkeaksi ja viimeksi saatiin onnistuneita toistoja 160 cm korkealla aalla. Lähes kaikki treenit on videoitu ja korkeutta nostettu vasta kun onnistumisia tulee vähintään 90 % ja HARJAN YLITYS ON HALLITTU. Korkeutta on nostettu noin 5 cm kerrallaan. 150 cm kohdalla oli kaksi treenikertaa jolloin ei onnistumisia saatu ja pidettiin 2 viikon treenitauko ja palattiin 135 cm korkeuteen. Nyt on taas editsymistä tullut ja kohta toivottavasti kisamittainen aa onnistuu.Suurinpiirtein tästä on aloitettu elokuussa (3 treenikerta). Tätä ennen on opetettu tasamaalla hyppäämään kehikkoon ja pois. Sekä tehty hyppyjen avulla valmistavaa gridiä.Tässä mentiin elokuun loppupuolella, hidastuksesta (ainakin chome nettiselaimella saa hidastettua tuosta rattaan kohdalta) että tässä korkeudessa ei kaikki harjanylitykset ole vielä kriteerin mukaisia vaikka hyvät osumat kehikkoon tuleekin. Palkkatäti edessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti