24.11.2015

"Loistavat valot koirilla"


Meillä lähtee heti kotiovelta hyvät metsäpolut joilla tulee lenkkeiltyä melkein kaikkina vuodenaikoina. Erityisesti pimeällä ja pakkasella saadaan vallata melkein koko metsä omaksi kun todella harvoin tulee ketään vastaan.

Pimeään vuodenaikaan lenkkeilyyn meillä on ommeltu koirille heijastinliivit, jokaiselle omansa. Parin viimeisen vuoden aikana on myös koirien valopannat yleistyneet ja meillekin hankittu kolmessa (oikeastaan neljässä) eri värissä.


Yläkuvassa punainen panta on Glow-panta (pinkki M-koko) ja sininen ja vihreä ovat Visio Led Light -pantoja. Nämä pannat ovat lyhennettäviä ja usb ladattavia. Kestävät yhdellä latauksella noin 2 h käytön. Valittavana vilkkuva (vilkkuja ei suositella käytettävän) ja tasainen valo. Hyvin ne tuolta shelttienkin turkista näkyvät kun jättää vähän reilun pituiseksi. Vähän turhan usein näitä joutuu lataamaan, mutta onneksi se on helppoa..

Paras panta meillä on keltainen Leuchtie-panta (32,5 cm). Se toimii meidän käytössä yhdillä paristoilla yhden talven (50 h).

Muffylla on käytössä Hurtan heijastinhihna, joka loistaa tuossa alemmassa kuvassa Muffyn jaloissa. Loitsun ja Netan hihnoissa itse ompelemat heijastinputket jotka saa tarralla hihnaan kiinni.

Ulkoiluttajalla on kaikkiin takkeihin kiinnitetty valmiiksi kaksi heijastinta, ettei lenkille lähtiessä tarvitse alkaa etsimään tai siirtelemään. Tuolla metsässä päässä otsalamppu ja tänään hankin käteen led-nauhan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti