28.9.2013

Avustajana agilityn koulutusohjaajakurssilla

Oltiin Loitsun ja Muffyn kanssa avustajakoirakoina Jatin järjestämällä Agilityn koulutusohjaajan peruskurssilla. Kurssin tarkoitushan on kouluttaa virallisia agilityn koulutusohjaajia ja ensimmäisen kurssin aiheet ovat koiran ja ohjaajan kouluttaminen alkeista möllitasolle. Treeneissä meitä koulutti vuorotellen viisi eri kouluttajaoppilasta ja ryhmässä oli kolme koiraa. Koska treeneihin kului aikaa niin vein Loitsun välillä autoon huilimaan ja tehtiin muutama harjoitus välissä Muffyn kanssa.

Treenit sujuivat Loitsun kanssa oikein hyvin :) ja meillä oli mukavaa. Loitsu jaksoi keskittyä viimeistä treeniä lukuunottamatta oikein hyvin ja pysyi paikoillaan ja vasta luvalla lähti putkeen. Välillä jouduttiin treenaamaan myös odottelua, kun harjoituksia tehtiin vuorotellen.

  
Tällä viikolla viikkotreenit jäivät väliin koulutustoimikunnan kokouksen vuoksi ja niimpä otettiin pienet yksityistreenit myös eilen. Tehtiin paikallaolotreeniä, naksuteltiin irtorenkaan suoritusta sekä puomin päässä kontaktin 2on 2off paikkaa. Nämäkin treenit sujuivat hienosti :)

Suuria haasteita meidän treeneihin luo tällä hetkellä meteli hallissa tai viereisellä kentällä lujaa sujahtelevat koirat. Varsinkin lujaa menevillä koirilla putkesta tuleva ääni nostaa Loitsun kierroksia. Toinen haaste, jota harjoitellaan on irtoaminen eteen kun minä alan liikkua. Molempien kanssa tehdään töitä, mutta varsinkin ensimmäinen vaikeuttaa meidän ryhmätreenejä kun kaikki hallin kolme kenttää on samanaikaisesti käytössä. Yritetäänkin nyt olla nohevia ja käydä treenailemassa itsenäisesti sellaiseen aikaan kun hallissa on rauhallisempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti