10.9.2012

pentu paksukuono


 Loitsun kuono on turvonnut. Muuta järkevää syytä en keksi kuin eilen lennelleet ampiaiset (tai mitä raitapaitoja lieneekään olleet). Oltiin siis päivä Laukaan agi kisoissa ja siellä niitä pistiäisiä pörrösi kun oli aurinkoinen syysilma.

Illalla annoin Loitsulle kyytabletin ja kipulääkkeen ja turvotus alkoikin jo laskea, mutta nyt yöllä (05.02...) turvotus on tullut takaisin. Illalla vielä jaksoi leikkiä isojen kanssa, sekä ruoka maistui ja leluja pystyi suussa kantamaan joten hirveän akuutti hätä meillä ei ole. Aamulla kuitenkin suunnataan lääkäriaseman aamupäivystykseen kysymään lääkäriltä tarkempia ohjeita jatkohoitoon.


Päivitys: Lääkärillä istuttiin lähes kaksi tuntia tippaan kiinnitettynä. Laitettiin suoneen myös antibioottia ja kortisonia. Otettiin varmuuden vuoksi myös pieni verenkuva tulehdusten tarkistamiseksi sekä mitattiin lämpö.

Lääkärin oletus allerginen reaktio, koska ihossa eikä suussa ole tulehduksen merkkejä ja veriarvot ja lämpö normaalit. Turvotus laskikin hyvin jo lääkärillä ollessa ja nyt kotona (15.00) kadonnut lähes kokonaan.

Äärimmäisen reipas Loitsu oli hoitotoimenpiteiden ajan. Mitä nyt pistettäessä tuli esiin pienimuotoinen neitimäinen kiljaisu vaikka vasta tassusta pidettiin kiinni. Tipassa jaksoi ihmeen kiltisti olla paikoillaan. Vähän aikaa otti untakin toimenpidepöydällä vilttien alla. Sitten kun olo ilmeisesti alkoi kohenemaan niin sitten odoteltiin seisten ja istuen että aika kuluu ja tippa putoaa suoneen. Nyt seurataan tilaa ja toivotaan että turvotus pysyy poissa.

painoa 5,6 kg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti