21.3.2017

Elämää koirien kanssa 20 vuotta

21.3.1997 oli päivä, kun Kassaralahden kennelissä syntyi neljä papillon pentua. Kaksi tyttöä ja kaksi poikaa. Taisi kulua muutama päivä kun saatiin tieto, että toinen näistä tytöistä voisi muuttaa meille. Tämä enimmäkseen mustavalkoinen, mutta iän myötä selvästi kolmiväriseksi muuttunut pentu sai nimekseen Kassaralahden Beautifull ja myöhemmin nimen eteen lisättiin hieno titteli FIN AVA. Kutsumanimeksi annettiin Milla. Tänään tuosta Millan syntymäpäivästä on kulunut 20 vuotta.

Pentuja päästiin ensimmäistä kertaa katsomaan niiden ollessa 2 tai 3 viikkoisia. Olivat silloin vielä enemmän marsuja kuin koiria. Tuosta eteenpäin sain vierailla kasvattajalla noin kerran viikossa seuraamassa pentujen kasvua ja kehitystä.

Milla 2004

14,5 vuoden aikana ehdittiin Millan kanssa kokea paljon. Tutustuttiin moneen koiraharrastukseen, hurahdettiin agilityyn ja päädyttiin ahkeraksi seuratoimijaksi. Millan hieno luonne opetti paljon koirien käsittelystä, kouluttamisesta ja luonteiden analysoinnista. Vaikeita hetkiä koettiin välillä, mutta myös niitä hienoja onnistumisia.

Millan kanssa Agility SM kisoissa VarPSin mini-joukkuessa Jyväskylässä 2005.
Pentu-Milla muutti 15 vuotiaan teinitytön koiraksi omakotitaloon ja 4 vuotiaana opiskelija tytön seuralaiseksi kerrostaloon. Matkailtiin junalla ja linja-autolla, kavereiden kyydeillä. Kisamatkoilla on käyty Järvenpäästä Kemiin ja Seinäjoelta Joensuuhun. Mieleenpainuvin kisa on ollut Pohjois-Savon Kennelpiirin mini mestaruuden voittaminen vuonna 2001. Tuolloin kisattiin vielä kahdessa säkäluokassa (minit ja maksit) ja tulos ratkottiin kahden radan yhteistuloksella (agility + hyppy). Mestaruudesta oli kisaamassa monta kovatasoista koirakkoa, mutta niin vain tehtiin kaksi omaa (omanlaisilla ohjauskuvioilla) rataa ja voitettiin.

Milla VarPSin minien mestari vuonna 2005.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti