28.1.2017

Treeniä ja laihista


Loitsun kanssa on nyt kaksi kertaa käyty agility treeneissä. Molemmilla kerroilla olen pysynyt omassa treenisuunnitelmassa, enkä ole sortunut tekemään kokonaista rataa vaan ollaan pilkottu radasta kohtia joilla vahvistaa taitoja.


Ensimmäisissä treeneissä tehtiin takanaleikkausta, ja aa-pujottelu yhdistelmää molempia etupalkalla. Kolmantena juttuna tehtiin kakkos hypylle sivuirtoamista. Tällä viikolla tehtiin puomia ja aata yksittäisinä. Lisäksi takanaleikkausta etupalkalla ja valssia/tiukkaa käännöstä hypyillä.


Puomilla pysähtyy kisoissa joskus liian aikaisin ja nyt ehkä keksin miksi. Jos tulen itse paljon jäljessä niin Loitsu alkaa alasmenolla katselemaan missä mamma tulee ja pysähtyy liian aikaisin. Jos tulen vierellä tai edellä niin menee heti vaadittuun paikkaan alas asti. Itsenäistä puomin loppua aletaan treenaamaan ahkerammin, mutta varovaisesti ettei paineisteta Loitsun hyvää puomisuoritusta. Aalla alastulon rytmitys ei ollut ensimmäisissä treeneissä lainkaan hyvä, joten otettiin nyt muutama toisto etupalkalla. Agimetin aa on aiemminkin ollut Loitsulle haastava, mutta enemmän vaikutusta oli varmaan pitkällä tauolla. Etupalkalla ja toistoilla saatiin suoritusta paremmaksi.


Netan huuli on parantunut hyvin ja vielä ei näy uusia patteja, joten mummo joutui laihikselle. Netta on agility kunnossa painanut 8,0 kg ja leikkauksen aikaan puntari näytti 9,5 kg. Ei 13 vuotiaan tarvitse aksa kuntoon päästä, mutta jos alle yhdeksään kiloon päästäisiin niin ei ylipaino turhaan rasittaisi niitä huonoja lonkkia ja kroppaa muutenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti