15.7.2015

Ei enää möllikoira

Vihdoin ja viimein päätin ilmoittaa Loikkasen viralliselle hyppyradalle Varkauteen 4.7.2015. Oikeastaan olin ilmoittautunut jo kuukautta aikaisempiin kisoihin, mutta juoksut alkoivat juuri ennen kisoja.

Tuomarina Varkaudessa toimi Jari Suomalainen ja radalla oli muutama kinkkinen hyppykulma. Lisäksi mietitytti miten Loitsu suhtautuu agilityyn pelkästään kehänauhojen rajaamalla radalla sekä uudennäköiset esteet.

Päivä alkoikin hyvin kun Loitsu lämmittelyesteillä päätti tulla toistuvasti 40 cm hypystä ali tai ohi. Tosi kiva kun tuollaista ei ole aiemmin keksinyt. No eipä siitä kannattanut turhia paineita ottaa kun asiaa oli vähän vaikea korjata puolessa tunnissa. Pari toistoa sitten rima alempana, ohjaaja lähellä hyppyä niin alkoi vähän paremmin toimia. Päätin etten ala kisaradalla alituksia korjailemaan, koska on kokemuksen puutteesta tuo ongelma. Lisäksi päätin etten mene kovin kauaksi lähtöhypyn taakse vaan autan koiran oikein hypystä läpi.

Vaikka käsissä uusi hullu agilitykoira, uusi paikka joka loi kysymysmerkkejä sekä  tuo lämmittelyhypyillä esiin tullut ongelma en juurikaan jännittänyt rataa. Loitsun kanssa olen muutenkin osannut suhtautua agilityyn yhteisenä harrastuksena sekä matkana opettaa koiralle ja oppia itse lisää. Tämä oli vain yksi testi tällä matkalla. Eikä voi kieltää etteikö kisakokemuksesta aiempien koirien kanssa olisi ollut rutkasti hyötyä.

Radan jälkeen viestittelin kavereille että Loitsu vei voiton 6-0. Hylättyhän siitä siis tuli. Jostain syystä Loitsu kääntyi 3 esteenä olevasta mutkaputkesta väärään suuntaan ja sen jälkeen tuli 4 esteestä ohi. Tuo korjaaminen nosti kierrokset liian korkealle joten keskittymiskyky meni. Kahden pujottelukokeilun jälkeen rauhotin koiran ja jatkettiin paremmalla vireellä kohti maalia. Kasvattaja Minnakin sanoi että virheen jälkeen näki miten koko koiran olemus muuttui.

Mutta nyt se on kisaura korkattu. Lisää treeniä luvassa ja joskus syksyllä uusi yritys virallisilla radoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti