14.4.2015

Rally-Tokon möllikisoissa Netan kanssa

Osallistuttiin Maanantaina 13.4.2014 Keski-Suomen Spitzit ry:n järjestämään Rally-Tokon möllikisoihin. Tuomarina mölleissä toimi Elli Kinnunen ja kisat järjestettiin Kodin Terran parkkialueella.

Osallistuttiin Netan kansa ALO luokkaan (myös mölliluokka olisi ollut mahdollinen). Tuomari antoi ohjeeksi tehdä mukavan kokeenomaisen treenin ja halutessaan sai palkata -1 p vähennyksellä per palkka. Koepaikka oli Netalle selvästi hallia helpompi ja se oli hienosti kuulolla. Päätin yrittää rataa ilman välipalkkauksia ja ottaa palkan sitten tarvittaessa käyttöön.

Suuntaa antava ratapiirrustus

Heti ensimmäisenä tehtävänä lähdön jälkeen oli meidän ongelmakyltti, eli koira maahan ja kierrä koiran ympäri. En saanut tehtävää onnistumaan eden namien avulla ennen rataa joten päätin suosiolla ohittaa koko kyltin (tästä tietysti -10 pistettä = väärin suoritettu tehtävä). Otettiin 1 kyltin kohdalla pelkkä sivulle istuminen ja jatkettiin eteenpäin.

Jännitin etukäteen kyltin 5 kohdalta alkanutta juosten osuutta kun pelkäsin että Netta nostaa juoksemisesta kierrokset ja alkaa haukkua ja hyppiä. Yllätyksekseni juosten osuus meini oikein hyvin. Kyltin 8 kohdalla en ollut ihan varma että teinkö kahden askeleen peruutuksen. Kyltillä 10 sivulle istuminen on ollut turhan vino (-1p) ja tehtävissä 2 ja 6 talutin on hieman kiristynyt (2 x -1p), näitä en itse huomannut.

Radan jälkeen en ollut varma tehtiinkö lainkaan kyltillä 5 vaadittavaa istumista ja menikö kyltti 8 omien askelten osalta pieleen, mutta aivan oikein ollaan kyltit näköjään suoritettu.


Pisteitä yhteensä 87 p ja kommettia "Hienosti ohjattua, innokasta yhteistyötä! Tervemenoa kokeisiin."

Netta oli ihana ja niin hienosti teki tehtäviä ja toimi hienosti koko radan ilman namipalkkaa. Suullisestihan rally-tokossa saa koko radan kehua ja niin ainakin yritin tehdä. Katsotaan jos mahdutaan kesän aikana johonkin ulkona pidettävään kokeeseen sillä hallit nostavat vireen heti liian korkealle.

1 kommentti: