9.5.2014

Netan vuoro liikuttaa omistajaa

Loitsu pitelee juoksujaan, joten otin keskiviikon treeneihin mukaan Netan. Saapahan toimelias mummokin välillä ihan omaa laatuaikaa.

Treenikavereiden kanssa sovittiin juoksulenkki ennen treenejä lämmittelyksi. Matkassa oli kolme omistajaa ja neljä shelttiä, kome ruskeaa ja yksi musta. Netan kanssahan on jo teinivuosina harrastettu silloin tällöin satunnaisesti juoksemista. Päälle y-valjaat ja minulle juoksuvyö. Väliin joustava juoksunaru ja menoksi. Vaikka Netta onkin agilitystä jo eläkkeellä, ei minun kunnollani vielä hirmuisia lenkkejä vedetä joten ajattelin ettei tasainen ravi muutaman kilometrin juoksulenkillä ole Netankaa kunnolle ylivoimainen tehtävä.


Sport Trackeri mittasi lenkin pituudeksi 4,1 km. Alkumatkasta hölkättiin ja välillä tasattiin lyhyillä kävelyillä, kaverit tekivät muutaman spurtinkin, mutta minulla tahtoo siinä kohden happi loppua joten tultiin Netan kanssa suurimmaksi osaksi tasaista vauhtia perässä. Loppumatkasta viimeinen puolikilometreiä käveltiin hallille. Oma kunto kesti lenkin hyvin, eikä Netallakaan ongelmia ollut (eikä seuraavanakaan päivänä)!Muut treenasivat suunnitelman mukaan välistävetoja. Me Netan kanssa tehtiin  pikkuisen omia ratoja viimeisenä treenaajana. Pikkuisen oli mummolla rytmitysongelmia pujottelussa. Puomilla taas teki hienot pysäytyskontaktit ja heti tassut alas asti. Nettahan kisa-aikoina tarjosi pysähtymistä kaikki tassut puomilla, nyt eläkkeellä niillä harvoilla treenikerroilla olen vaatinut ja palkannut vasta kun etutassut maassa.

Lopuksi tehtiin vielä jäähdytelylenkki kävelle. Moves antoi päivän liikuntasaldoksi 8,9 km kävelyä (12 283 askelta, 2 h 1 min) ja 1,1 km juoksua (1 488 askelta, 8 min), mutta todellisuudessa kännykkä ei ihan oikein näköjään erotellut hidasta juoksua ja reipasta kävelyä. Walkroidin antama askelmäärä oli 15 794 (12 km, 2 h 14 min).


Walkroid mittaa matkan askeleille annetun pituuden mukaan, joten heitto voi olla aika suurikin. Ilmeisessti Moves taas mittaa matkan GPSn antaman signaalin mukaan, mutta koska mittailee paikkoja vain silloin tällöin niin matkat on monesti kulmikkaita ja todellisuutta lyhyempiä. Päivän aikana liikuntaan käytetyssä ajassahan näillä kahdella ohjelmalla ei kovin monen minuutin eroa tullut Moves 2 h 9 min vs Walkroid 2 h 14 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti