24.4.2014

Hyp, hyp, hyppytekniikkaa

Parit  viimeiset treenit ovat menneet ohjaajan vaihtelevissa ajatuksissa. Sama toistunut kuin kaksien edellisten möllien radoilla, eli alussa ei Loitsun ja ohjaajan ajatukset kohtaa. Loitsu lataa lähdöstä niin vauhdilla tulemaan ettei ehdi pitää tassujaan ja pääkoppaa hallussa.

Viime viikolla treenien teemana oli persjättö eli edessäleikkaus. Kyllä me saatiin ensimmäiset kohdat onnistumaan, mutta tuskaa tuotti kun olisi pitänyt Loitsu takaakierron jälkeen hypyltä persjätöllä ottaa. Eipä se toiminut sitten valssillakaan tai millään muullakaan vaan koira lähti kuuta kiertävälle radalla ja ohitti koko esteen. Koska ohjaaja vähän masentui haukkumisesta, kiihkoilusta ja sinkoilusta niin toisella kierroksella Loitsu pääsikin kokeilemaan liitämistä Eeviksen kanssa. Alkuun mamu = mamman mussukka ei voinut kovin kauaksi lähteä, mutta todella nopeasti ymmärsi homman ja meni Eeviksen kanssa samalla sykkeellä kuin minunkin kanssa. Oli mukava nähdä menoa myös ulkopuolisen silmin.

Eilen treeninä valssit. Ei toiminut taaskaan kakkos-kolmos väli eli muurilta putkeen. Ei sitten millään. Olin ajatellut ensin ottaa treenin ratamaisena, joten yritettiin sinnitellä eteenpäin. Sinkoilua, haukkumista ja pudonneita rimoja tuloksena. Katkaistiin meno jossain kohtaa. Kerättiin molempien ajatuksen palaset kohdalleen ja tehtiin suosiolla pienempää pätkää. Oma ajatus eilisen jälkeen oli, että Loitsu kykenee tällä hetkellä suorittamaan 30 cm esteet hyvin. 35 cm korkeus menee suorilla lähestymisillä, mutta ei osaa teknisesti suorittaa vielä vinoissa lähestymisissä tai minun häiritessä.


Tänään aamulla oli sovittu haastattelu koirapäivän kunniaksi agilitystä hallille. Eilisen turhauman jälkeen päätin että nyt taas otetaan hyppytekniikka vähän aktiivisemmin harjoitteluun ennen kuin ratatreenissä rimoja nostetaan. Tehtiin perus set-point harjoitus, loivalla okserilla ja noin jalan välillä korkeuksilla 30-35-40-40-35-30. Tässä 30 ja 35 sujuivat hyvin, mutta 40 tuotti ongelmia ja pää nousi. Toisena treeninä tauon jälkeen otettiin korkeudenarviointi, mutta sisääntuloon oli vain kaksi hyppyä. Tämä tehtiin 30-35-40-45-40-30, jossa 40 paremmin kuin edellisessä harjoituksessa, 45 siinä rajalla että tekniikka pysyi kasassa. Alas päin tullessa selvästi jo väsymystä näkyvissä.

Haastattelun ja aamutreenien lisäksi käytiin Marian, Vertin ja Jesperin kanssa tietysti lämmittely- ja jäähdyttelylenkkejä. Haastattelun aikana otettiin ääninäytteittä Vertin menosta radalla ja mummot Netta ja Muffy sai toimia taustaääninä Marian kanssa haastattelun aikaan. Marialla oli naurussa pidättelemistä kun mummot meni tandem agilitya, mm putkea peräkanaa ja puomia. Puomilla järjestys oli että Netta edellä ja Muffy perässä. Netta pysähtyi nätisti kontaktille ja Muffy loikkasi sitten Netan takaa sivuun. No niinhän niiden kontaktit on opetettu, Netalle pysähdys ja Muffylle ei mitää eli saa mennä vauhdilla loppuun saakka.

Kaiken kivan treenaamisen lisäksi kaikki viisi saivat juosta irti isolla kentällä. Loitsu haastoi Verttiä leikkiin, Jesperiä ärsytti kun kukaan ei jahdannut häntä, mummo-Muhvinen juoksi ja haukkui mennessää sinne ja tänne ja Netta yritti vissiin kalastella herkkuja. Mukava aamu aikaisesta herätyksestä huolimatta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti