8.11.2011

Ylättävän nopeaa kuntoutumista

Netan toinen fysiokäynti tälle syksylle oli tänään. Viimeksihän se oli kierossa ja jäykkä rangasta eikä takajalkojen liikelaajuudessa ollut kehumista.

Kaksi viikkoa ollaan melko ahkerasti (noin joka toinen tai kolmas päivä) venytelty kaikki raajat sekä tehty kylkien venytyksia. Maria taisi yhden vai kaksi kertaa käydä tökkimässä (mobilisoimassa rankaa) koirat.

Hannele oli oikein ihmeissään kuinka nopeasti tuloksia Netan kohdalla on tullut. Ei ole fysio ja kotiläksyjen noudattaminen mitään humpuukia :) Istuessa runko oli suora. Tassujen nostoissa tasapainoinen ja raajojenliikelaajuudet normaalit. Kylkitaivutukset sujuivat, oikea kylkivenytys helpommin, mutta kyllä vasenkin kylki venyi kunhan rauhassa annettiin Netan itse hakea tasapaino. Ranka oli pystysuunnassa normaali joustava, sivuttain edelleen hieman jäykkä, mutta ei tehdä siitä liiansuurta huolenaihetta kun taivutukset sujuvat.

Kotiläksynä jatketaan kylkitaivutuksia ja muistetaan huolehtia raajojen liikelaajuuksista venyttelemällä. Uutena juttuna otetaan ohjelmistoon vasemman etureiden sekä polven lihasten jumppaus steppaamalla tai vasemman jalan alamäkikävelyllä ;) Paras pitää nuo lihakset kunnossa jotta lonkka ei alkaisi vaivaamaan.

Omistajallekaan step-treeni ei tekisi pahaa tuohon polven ja reiden kiinnityskohdan vahvistamiseen. Se tuntuu olevan paikka johon juoksu ottaa ensimmäisenä.

Netan paino edelleen 7,6 kg. Omaan käteen tuntuu jo jämäkämmältä kun on syönyt suurempaa annosta. Vieläkään ei olla lähelläkään ylipainoa. Seuraava seurantakerta Hannelella joulukuun puolivälissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti