4.1.2015

Väärin viritelty

Vielä viime vuoden puolella, tiistaina 31.12.2014 uskaltauduttiin Netan kanssa kokeilemaan rally-tokon möllikisoja Taitavien Tassujen järjestämänä. Kisat käytiin Taitavien Tassujen treenihallilla, johon samalla ensimmäistä kertaa tutustuin.

Mentiin Netan kanssa ajoissa paikalle ja ilmoittauduttiin ALO luokkaan, tuomarina toimi Minna Hillebrand. 

Ehdittiin hyvin käydä Netan kanssa pieni lenkki tutustumassa hallin lähialueeseen ja sen jälkeen tultiin ja tutustuttiin halliin. Netallahan nousi into yli äyräiden heti kun sisälle tultiin ja vielä pikkuisen korkeammalle kun näki agilityesteitä. Koska päiväruuan aika oli juuri kun meidän piti kotoa lähteä niin annoin Netalle puolikkaan annoksen hallilla. Syksyn rally-toko kurssilla tuli nimittäin huomattua, että Netan vire on parempi kun nälkä ei ole ihan mahdoton. Ja ahneena koirana se kyllä palkkautuu nameilla vaikka olisi ruokaakin saanut. Ruuan lisäksi tehtiin hallissa vähän rally-toko juttuja jotta saisin Netan kuulolle. Alku hankalaa, mutta pienen muistuttelun jälkeen toimi paremmin.


Netta omaan häkkiin ja tutustumaan rataan. Saatiin tuomarilta puhuttelussa hyviä ohjeita ihan virallisia kisoja varten ja lisäksi erityisohjeita näihin mölleihin mm. palkkaaminen olisi tällä radalla sallittu mutta koko rataa ei suositeltu menemään nami nenän edessä. Tämän jälkeen käytiin rata yhdessä läpi ja tuomarilta sai kysyä jos jokin ei ollut ihan selvä. Lisäksi jäi aikaa käydä rata muutaman kerran itsenäisesti läpi.


Netan kanssa oltiin neljäntenä vuorossa. Katsoin ensimmäisen koiran suorituksen ja otin Netan häkistä. Siellä se oli latautunut, eikä millään pysynyt suu kiinni. Yritin siinä parin koiran aikana ottaa sen haltuun ja teettää pieniä juttuja. Juuri ennen omaa vuoroa yritin rauhoitella teettämällä aivotyötä rauhallisten temppujen kanssa.

Radan voitten katsoa videolta. Ääntä, menoa ja meininkiä ei puuttunut. Kolmannen kyltin kohdalla meinasi ohjaajan korvista nousta savu, mutta sitten mietin että tämän piti olla hauskaa kaivoin namit esiin ja jatkettiin yrittämistä. Saatiin me pari onnistunuttakin pätkää kahteen minuttiin mahtumaan ;) Mutta ei suoritus tuntunut läheskään siltä miltä olin sen kuvitellut menevän.


Saatiin me kuitenkin 58 pistettä. Muutama -10 pisteen menetys siellä oli, joista ainakin 3 kyltin 2 istumista huomasin, mutta päätin etten Netan korkean vireen takia korjaa. Myöhemmin ajateltuna olisi voinut korjata ja ottaa haltuun kunnolla edellisen kyltin kohdalla ja yrittää siten saada suoritus paremmin haltuun.


Jäätiin seuraamaan vielä AVOimen luokan rata ja lopuksi tehtiin Netan kanssa muutama onnistunut liike kehässä, jotta pääsin palkkaamaan paremmasta vireestä ja suorituksesta. Tuota ennen riehutin ja leikitin Nettaa lelulla jotta sai oikeasti purkaa niitä kierroksia enkä hissutellut ja rauhoitellut. Täytyy testata tätä uutta lähestymistä seuraavalla kerralla. Traumoja ohjaaja ei saanut vaan innon työstää ongelmaa ja testata lajia kisamuodossa uudelleen. Ehkäpä kuitenkin vielä möllitasolla jos jostain sopivat kisat löydetään.

Kiitos Eevikselle seurasta ja radan kuvaamisesta!

1 kommentti: