29.1.2013

Shelttien terveyskysely

Shelttien terveyskysely on avattu! Käykäähän kaikki vastaamassa ja laittakaa vastauksen julkisiksi niin niistä on enemmän hyötyä jalostuksessa (tokihan kaikki vastaukset on arvokkaita vaikka ei halua julkistaa tietoja) .

Shetlanninlammaskoirat ry:n jalostustoimikunta kerää tämän kyselyn avulla tietoa rodun  terveydentilasta. Tietoja käytetään muun muassa jalostuksen tavoiteohjelman (JTO) päivittämiseen tulevaisuudessa. 
Terveyskysely toivotaan täytettäväksi kaikista v.2000 ja sen jälkeen syntyneistä  shetlanninlammaskoirista. Myös terveiden koirien tiedot ovat arvokkaita rodun yleisen terveystilanteen selvittämiseksi. Mikäli koira sairastuu kyselyyn vastaamisen jälkeen, on toivottavaa, että koirasta täytetään terveyskysely uudelleen. Terveyskyselyn vastaukset ovat luottamuksellisia, mikäli koiran omistaja ei anna lomakkeen täyttämisen yhteydessä lupaa julkaista koiransa tietoja. Kyselyyn voi vastata koiran omistaja. Terveyskyselyn täyttämiseen voit kysyä tarvittaessa apua jalostustoimikunnalta: jalostustoimikunta [at] shetlanninlammaskoirat.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti