10.1.2013

Netta fysioterapiassa

Käytiin taas pitkästä aikaa Netan kanssa Hannelen luona fysioterapiassa. Alkunsahan ajanvaraus sai siitä kun Netta pari kertaa joululomalla kohteli Loitsua vähän liian kovin ottein. Ensimmäisenä syynä tuli mieleen kipu, mutta tarkemmin ajateltuna saattoi olla myös rutiinien muuttumisesta/vähäisestä toiminnasta johtuvaa stressiä kun oltiin joululomalla kaksi viikkoa. Ja kun tarkemmin Netan käyttäytymistä mietti niin mitään muita oireita tai käyttäytymismerkkejä kivusta näkynyt.

Netta on nyt ollut reilun vuoden eläkkeellä agilitystä, joten siltä osin kuormitus on laskenut. Mutta Loitsun tulon myötä ei meidän lauma ole eläkkeellä ollut vaan rasitusta on tullut metsässä juoksemisen, riehumisen ja takaa-ajoleikkien myötä. Eikä niissä vauhdeissa aina törmäyksiltäkään ole voitu välttyä.

Hoidettavaa siis Netasta löytyi. Ympyräliikkeessä vasemmalle taipuminen oli selvästi hankalaa ja suorassakin liikkeessä vasemmassa jalassa huomautettavaa. Seistessä mutkalla vasemmalle päin, ihan kuin vasemmat kylkilihakset olisivat lyhentyneet. Oikeanpuoleiset pakaralihakset hyvin jännittyneet, johtuen varmasti oikean jalan tekemästä suuremmasta työstä. Ja muutamaan kohti lanneselkää annettiin myös laseria. Etujaloissa myös hieman kireyttä.

Nyt siis hoidellaan Netta kuntoon jotta viimeinenkin kolmannes (ajatuksissa siis jotain viisi seuraava vuotta) elellään kaikkien jalkojen kanssa ja ilman kipuja. Helpompi ylläpitää kuntoa nyt kun lihakset ovat vielä kunnossa.

Ohjeena venyttää oikean jalan pakaralihasta -> oikeaa jalkaa lähinnä eteenpäin kevyesti. Myös lämpö hyvästä esim kaurapussilla annettuna ja kevyttä painelua. Lisäksi venytellään vasemman puolen kylkeä ahkerasti. Ja saa sitä vasentakin jalkaa venytellä sekä etujalkoja. Kun liikelaajuudet saadaan korjattua mietitään jumppajuttuja vasemman takajalan lihaksien kehittämiseen ja ylläpitoon, jotta takajalkojen käyttö tasaantuisi -> kroppa kuormittuisi tasaisemmin.

Ortopedin vastaanoton jälkeen suurin huomio Netassa on ollut että se peitsaa vähemmän. Ehkä myös ryhti hieman korjaantui etupainoisesta takaisin takaosalle.

Netalle varattu uusi hoitoaika kahden viikon päähän ja Muffylle helmikuun alkuun. Muffyn kuntoa tullaan tarkastelemaan myös SM-kisoihin tähtäämisen kantilta. Jos kunto sen sallii yritämme, jos kunto huono harrastamme kevyemmin.

Myös Loitsu pääsee tässä kevään aikana ensimmäiselle käynnille. Omaan käteenhän se on tuntunut hyvältä ja vanhuksiin verrattuna erittäin elastiselta niin lihaksiston kuin rangankin osalta. Se yksi jumi saatiin Marian kanssa purettua kun vuoron perään muutaman kerran Loitsua käsiteltiin. On se mukava kun itsekin osaa koiraa huoltaa ja on hyvä ystävä jonka sormet osaavat myös auttaa. Meillä on hieman erilaiset otteet noissa hoidoissa joten yhteispelillä saatiin varmasti annettua hyvää hoitoa Loitsulle :) Mutta hyvä sekin loikkaaja on viedä myös ammattilaisen katsottavaksi.

Muistettiin lähtiessä käydä myös puntarilla ja Netalle se näytti 8,2 kg.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti