3.4.2018

Vantaa 10.2. ja Kotka 11.3.

Helmikuussa jatkettiin nolla metsästystä Vantaan Ojangossa Itä-Helsingin Agilityharrastajien kisoissa. Tuomarina toimi Jouni Kautto. Ilmoittauduin kisoihin vain kahdelle radalle, kun ilmoittautumispäivänä (noin viikkoa ennen kisoja) kisaaminen ei oikein huvittanut. Kisapäivänä oli kuitenkin ihan hyvä mieli lähteä kisaamaan.

C-hr: 10 (-5,11) 10 sij. 5./11

Virheet tulivat hypyltä, jonka rima tippui. Tässä oli kyllä enemmän vikaa ohjaajassa, kun olin pikkuisen myöhässä ja jouduin kovempaan ääneen komentamaan ettei Loitsu karannut hypyn jälkeen väärään putken päähän. Toinen virhe tuli renkaan ohituksesta. Tässäkin itse ohjasin huonosti, kun en päässyt edellisen esteen takaakierrosta tarpeeksi nopeasti liikkeelle.

B: HYL

Agilityradalla ensimmäinen virhe tuli jo toiselta esteeltä, kun Loitsu tuli renkaan ja kehikon välistä (kielto). Korjasin virheen ja yritin saada hyvää rataa aikaiseksi, mutta seuraavan virheen jälkeen alkoi jo ohjaajaakin ärsyttämään sen verran että olisi ehkä ollut hyvä lopettaa koko rata. Virheitä kielto hypyltä, pujottelun aloituksesta ja lopuksi karkasi putken väärään päähän.

Pari viikkoa välissä treeniä ja ohjaajan keräilyä ja uuteen koitokseen Kotkan kisoihin. Tuomarina Kotkassa Tomas Berglund.

F: 15 (-5,86) 15 sij. 1./3

Ensimmäinen rata nollatuloksella esteelle 13 saakka. Sen jälkeen kolme virhettä tulikin peräkkäisiltä esteiltä. A:n alastulolta virhe, putkelta kielto ja hypyn rima. Rata sujui putken kielto lukuun ottamatta melko hyvin, mutta kyllä kohta 6 vuotiaan koiran pitäisi mennä putkeen joka on nenän edessä...

E: HYL

Toisen radan jälkeen ohjaaja oli jo lopettamassa koko kisaamista. En edes muista mitä radalla tapahtui, mutta fiilis oli todella huono radan jälkeen. Onneksi Maria oli kisapaikalla ja otti Loitsun haltuunsa ja minä sain mietiskellä omiani ilman Loitsua.

D-hr: 10 (-10,67) 10 sij. 3./3

Viimeiselle radalla Maria toi Loitsun minulle suoraan lähtöön. Otin Loitsun vasta kun edellien koira oli jo maalissa. Tällä radalla meno tuntui hyvältä. Virheinä kaksi rimantiputusta. Molemmat kohdissa joissa jouduin ottamaan koiraa haltuun.


Kisojen jälkeen varasin Loitsulle ajan osteopaatin käsittelyyn. Käytiin testaamassa Kotkalaista Aleksi Nikkistä, joka hoitaa ihmisten lisäksi myös koiria. Kyllähän sieltä jumia varsinkin takaosasta löytyi, mutta hoidettua saatiin. Lisäksi työstettiin jonkun verran niskan ja kaularangan aluetta. Aleksin mielestä ei mitään kamalaa löytynyt, mutta ihan hyvä hetki käyttää välihoidossa. Edellisestä hoidota Jerryllä olikin kulunut melkein 1,5 vuotta. Aleksi ihmetteli, miten hyvin Loitsu antoi ihan vieraa ihmisen hoitaa. Seisoi kiltisti paikoilaan ja kyljelleen laitettaessa ei yrittänytkään nousta ylös.

Hoidon jälkeen on käyty vain yhdissä treeneissä. Tuolloin Loitsulla oli kyllä sokka irti eikä meinannut millään kääntyä hypyiltä vaan eteni nenän edessä olevalle hypylle ja yllätti minut irtoamalla hienosti neljän esteen suoran päässä olevaan putkeen.



Treeneissä meillä oli mukana myös Quru. Loitsu on kevään aikana löytänyt Qurusta ja Jesperistä itselleen kaverit, joiden kanssa voi myös juosta ja leikkiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti