7.2.2016

Tiistaina tokoa, sunnuntaina agia

Tiistaina käytiin taas tokovalmennuksessa. Näytettiin Ellille mitä ollaan saatu aikaan tokon seuraamisen osalta. Palautteen mukaan seuraamisen asento on suoristunut hienosti. Jatko-ohjeita saatiin takapään käyttöön jotta käännökset vasemmalle tulevat paremmiksi.

Lisäksi tehtiin paikkamakuuta vuoron perään koirat maahan ja ylös käskyttäen. Tässä Loitsu ei reagoinut toisten käskyihin, mutta ei ole vielä tottunut että maa käskyn jälkeen odotellaan siellä maassa ja jätän sen viiveellä paikoilleen.

Vähän alkeistreeniä maahan-seiso ja seiso-maahan kaukokäskyihin ja omaan tahtiin muutamat istu-maahan ja maaha-istu vaihdot. Istumaan nousuja pitää vahvistaa vieraissa paikoissa. Nämä toimivat yleensä hyvin kotona ja jattilassa.

Viimeisenä ruudun alkeistreeniä. Me on tehty ruutuun namikupille juoksemista joskus pentutreeneissä noin vuoden ikäisenä ;). Lisäksi Loitsulle on opetettu vahvaksi kosketusalusta. Vähän arvoin että kumpaa apua käytän ja päädyin kosketusalustaan koska sitä pystyn vähitellen pienentämään ja häivyttämään.

Eipä ollut Loitsulla ongelmia juosta hirveällä vauhdilla ruutuun, siis kosketusalustalle. Yritin heittää palkkaa sinne ruutuun ettei kerkeisi tulemaan sieltä pois. Ongelmana oli ennen lupaa ruutuun karkaaminen joten hallintaa pitää treenata, mutta hienosti lähti myös käskyllä ruutuun.


Sunnuntaina kisattiin JATin kisoissa hyppärillä ja ihka ensimmäistä kertaa kokeiltiin myös agilityrataa. Hyppyrata oli hieno ja sujuva. Muurin palikat tippuivat loppusuoralla. Tulos 5 vp (-15,99 etenemä 4,66 m/s) sij. 1./5.

Agilityradalla testattiin Aata (tuomari ei antanut virhettä mutta minusta videolla se ei kontaktille osu ja suoritus ei ainakaan ole sellainen kuin toiveissa) ja puomia kisatilanteessa. Tulos 20 vp (-11,27 etenemä 3.90 m/s) sij. 3./7. Virheet alkoivat kun pujottelusta jäi viimeinen väli tekemättä ja korjasin sen (videolta näkee miten jarrutan voimakkaasti jo ennen kuin koira kääntymässä viimeiseen väliin). Vähän myöhemmin tuli virheet muurin palikoista ja kahdesta riman tippumisesta. Tuomarina kisoissa Jari Helin.

Tuijan sanoin onnistumista 90 % ja pientä harmitusta virheistä 10 % eli ihan positiivisissa merkeissä kisapäivä meni. Nyt tiedetään että jatketaan aa treeniä, hyppytekniikkaa ja pujottelun lopun treenaamista. Uusia kisojakin katsellaan keväälle.

Hyppyrata

Agilityrata

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti