20.10.2015

Lisää Teemu Linnaa

Teemu Linna tuli kouluttamaan Jattilaisia toisen kerran la 10.10. Osallistuttiin Loikkasen kanssa tälläkin kertaa. Treeniksi valittiin vaihtoehdoista ratamainen treeni, jota kuitenkin suoritettiin pilkottuna sopiviin osiin. Tähän treeniin päädyin, koska halusin päästä erityisesti testaamaan radan alun eli 1-6.


No eipä tuossa sitten kuitenkaan mitään kovin hankalaa ollut. Ennakoiva valssi kakkoselle ja alemman siivekkeen kautta kirrätys ja lähetys kolmosen takaakiertoon johon persjätöttö ja koira vasempaan käteen. Ensimmäisellä yrityksellä tein tuohon valssin, mutta siitä oli hankala päästä itse lähtemään ajoissa joten välit 4-5 ja 5-6 ei olleet niin sujuvia kuin olisivat voineet. Tuo takaakierto-persjättö taas vaatii meillä vielä harjoitusta kun Loitsu kiertää helposti koko esteen eikä tule riman kautta. Tämä läksyksi eikä jääty sitä Teemun treenissä työstämään.

Toisena pätkänä 6-12. Loitsulla oli pujottelussa tukena yksi ohjuri, jotta teki pujon loppuun saakka ilman että siitä tarvitsi stressata tämmöisessä koulutuksessa. Itse menin hypyn 7 ja aan välistä. Loitsun kanssa ei esteelle 9 ollut ongelmia (ei siis olllut menossa putkesta suoraan olevalle hämyhypylle), mutta putkeen 10 ei meinannut irrota. Tähän pari kertaa palkkaa ja alkoi toimia. Esteelle 11 yritin sylkkäriä, mutta ajoitus ei toimi. Teemun ohjeesta jonkunlaista poispäinkääntöä, mutta siitä taisikin tulla takanaleikkaus, joka kyllä toimi erinomaisesti ja Loitsu löysi joka kerta puomille.

Kolmantena pätkänä 12-17. Aloitettiin laittamalla Loikkanen puominkontaktille, liike ja lähetys pituudelle jonka jälkeen rohkeasti persjätöllä esteen 14 takaa. Pieni huomiosana että mentiin yhdessä hämyputken ohi ja rytmitys 16 takaakiertoon. Tämä pätkä onnistui joka kerta ihan HUIPUSTI! Ihan täydellinen esteen 16 siivekkeen kierrätys ei ollut vaan hyppäsi vähän keskeltä rimaa, mutta tätä pientä asiaa oli turha lähteä viilaamaan.

Päätettiin ensimmäinen 10 minuuttinen treenivuoro tähän, jopa vähän etuajassa.

Toinen treenipätkä ei sitten toiminutkaan niin hyvin.

Pätkänä 17-24. Nyt alkoi rimat tippua (35 cm), varmaan väsymystä Loitsulla. Muuten hyvin, mutta este 23 oli todella hankala ohjata ja tässä korostui Loitsun heikkous ottaa liikkeeseen nähden vinoja hyppyjä. Se siis myös vahvistettavaksi asiaksi.

Seuraava osa 26-31. Tässä pakkovalssi esteelle 27, esteen 29 takaa kutsumalla ja rytmitys ennen estettä 30. Hankaluuksia oli taas putkeen irtoamisessa (nro31). Jäin liian kauaksi putkesta ja oma liike kääntyi jo eteenpäin ja lähteys jäi vajaaksi. Tyypillinen ongelma meillä. Lopulta itse huomasin että varon turhan paljon hämyestettä putken pään lähellä ja siksi linjat jäävät huonosti. Kun rytmitin oman liikkeen paremmin hypylle 30 (siis selvä hidastus tuonne) niin huomasin heti että Loitsu kääntyy hyvin väärän hypyn ohi ja uskalsin liikkua reippaammin putkea päin. Tämän jälkeen tässä pätkässä ei ongelmia.

Viimeisenä pätkänä 32-39. Esteelle 34 takaakierto-persjättö ja kunnon spurtti persjätölle putken 35 suulle. Tuon välin kun sai toimimaan niin loppuhan nyt olikin vain suoraa. Jaloissa kyllä jo hapotti kun hiottiin mun linjaa välille 33-35 mutta sisulla mentiin ja onnistuttiin :)

Kivat treenija kiva koulutus. Nyt noiden pikkuasioiden treenausta sekä tietysti yleisen taitotason ylläpitoa ja mm. putkeen irtoamisen palkkausta. Lisäksi tehdään hyppytekniikka ja lihankuntoharjoituksia sekä hiotaan juoksu Aata kisakuntoon. Loitsun kanssa on kyllä mukava treenata kun antaa aina parhaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti