1.4.2015

toko 4

Harmittavasti viime viikko meni ohjaajan sairastellessa, joten tokonkaan kotiläksyjä ei juuri tehty. Muutama paikkamakuu kotona ja hallilla.

Neljännen tokokerta aloitettiin alokasluokkamaisella paikkamakuulla, eli kellotettiin se minuutti. Itse oli kohtuullisen lähellä koiraa, mutta saatiin kaksi hyvää minuutin makuuta aikaan. Makaa rauhallisesti, mutta tällä kertaa täytyi vähän katsella ympärilleen.

Toisena aiheena kapulan pito / noudon alkeet. Ensimmäisellä hetsauksella Loitsu ottikin kapulasta reippaasti kiinni ja hyvä että palkkaan vaihtoi. Sitten nousi kierrokset niin ettei vaan pystynyt kuin haukkumaan. Toisena tehtävänä oli koiran tarjoamisen kautta edetä vähitellen kapulan tökkäsystä eteenpäin. Tämä olikin sitten treenikenttä olosuhteissa kovin hankalaa. Jos kapula oli maassa niin loitsu tarjosi peruuttamista, namin etsimistä ja vahingossa tassulla kapulan liikuttamista mutta kuono ei meinannut kapulaan päinkään löytyä. Jos kapula oli kädessä niin tarjosi kämmeneen tökkäämistä, vaikka sellaista ei olla edes harjoiteltu eikä kapulakädessä ollut nameja. Kokeillaan tarjoamisen kautta uudelleen todella rauhallisella mielentilalla kotioloissa.

Kolmantena teemana oli kaukokäskyt ja takapalkka. Mietin haluako Loitsua ehdollistaa takapalkkaan, mutta eipähän tuosta mitään haittaakaan varmaan ole. Joten laitettiin kuppi koiran taakse ja istu-maahan vaihtoja tekemään. Nämähän meillä toimii jo oikein hyvin. Marian vinkistä olen Loitsulle heti alkuun opettanut maahanmenon hissinä ja siitä on saatu hyvät pohjat näihin vaihtoihin. Tyylinä takajalat paikoillaan. Tehtiin sitten liike sillä alokasluokan 3 metrin välimatkalla onnistuneesti.

Lopuksi askelsiirtymiä ja käännöksiä seuraamiseen. Tuota sivua ja seuraamista saadaan Loitsun kanssa tahkota vielä pitkään kun minusta se ei ole oikein ymmärtänyt koko juttua vielä. Kädellä pyöräytettynä perusasento löytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti