12.3.2015

Liikaa painoa ja agi treenit

Eläinkaupan vaaka näytti tänään Loitsulle lukemaksi 9,8 kg. Pikkuisen siinä on liikaa :( asetetaan tavoitteeksi puolen kilon pudotus eli 9,3 kg ja katsotaan sitten miltä koira vaikuttaa.

Eilen käytiin agilitytreeneissä tekemässä Eeviksen suunnittelemaan ylläri -teeman rataa. Okseria ei olla juurikaan Loitsun kanssa muistettu tehdä joten siitä aloitettiin. Sitten suoraa hyppy-okseri-pujottelu ja pujottelun päässä palkkaaja. Pujottelussa kaksi viimeistä ohjuria kun on alkanut ennakoida loppua. Jos käskytin erikseen okserin niin sitten ei löytänyt millään pujottelua. Jos käskytin suoraan pujotteluun kahden hypyn takaa niin ei mitään ongelmia vaan katse koko ajan eteen. Oma käsikin kuulemma osoitti taas taivaisiin. Mietin treeneissä että pitäisikö jättää hyppyesteet kokonaan käskyttämättä, varsinkin suorilla. Takaakierrot ja jotkut irtoamista vaativat hypyt sitten käskyllä. Olisiko itselle selvin kun tekisi tällaisen päätöksen?


Mutkaputket eivät onnistuneet ulkokaarteen kautta ohjaten ja takanaleikaten. Sisäkaarteen puolelta oikein hienosti. Erilainen, vanha, keinu aiheutti pikkuisen ongelmaa liukkaan pintansa johdosta kun tassut ei pysyneet kovassa vauhdissa keinulla. Loppusuora teki taas haasteita kun Loitsu otti takaakierrosta liian laajan linjan seuraavalle hypylle ja kolmas hyppy ei osunut enää linjalle. Otettiin siihen sitten avuksi palkkaaja. ETEEN käskyä täytyy muistaa ylläpitää koko ajan!

Toisella kierroksella tehtiin palkkaajan kanssa mutkaputkella takanaleikkauksia. Puomin alla olevaan putkeen oli hankalaa, mutta takareunan putkella saatiin jo sujuvia suorituksia. Lisäksi puomia 5 kertaa, joista yhdellä kerralla tuli kontaktin yli, muut oikein mallikkaita. Jätän Loitsun odottamaan ennen puomia ja menin itse laskuosuuden alkuun. Sieltä käskyllä puomi - alas. Nyt otin pikkuisen omaakin liikettä mukaan. Molemmat puolet onnistuivat kun vielä muutama viikko sitten koira ohjaajan vasemmalla oli selvästi vaikeampi kuin koira oikella.

Illalla otettiin käyttöön tiistaina ompelemani koirien kauratyynyt (pussi ommeltu pienempiin osasiin jotta jyvät pysyvät paremmin paikoillaan). Oikea etujalka ihan juntturassa :( Hyvä että liikkui, joten annoin pelkästään lämpöä siihen ja reisiin molemmin puolin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti