26.11.2014

Netan rally-tokoa ja Loitsun agilitya

Netan toiset rally-toko treenit eilen. Teemana käännökset vasemmalle 270 astetta ja 360 astetta. Hyvin sujui, mutta rally-tokoon Netta niiaa ehkä vähän turhan paljon kun takapäätään kääntää. Voivat kuulemma katsoa että tarjoaa perusasentoa väärässä paikassa. Kokeillaan jos minun reippampi liikkuminen saisi pylly pysymään paremmin ylhäällä ja toinen kokeiltava on etten tee ihan niin tiukkaa käännöstä kun varsinkin alokasluokassa saa ohjaaja liikkua pienen ympyrän.

Lopuksi meidän eka - pienenpieni - rally-tokorata.

Lähtö
1) 270 astetta käännös vasempaan
2) 360 astetta vasempaan
3) spiraali oikealle

Lopuksi saatiin vielä ohjeita maahanmenon harjoitteluun. Oivallus tehtävää kokeiltaessa kävi juuri niin kuin Netan kanssa yleensä käy. Netta vaan istui ja tuijotti mun kättä jonka namien päälle laitoin. Täytyy testata tätä vielä kotosalla. No onneksi maahanmeno on muutoin hallussa.

Tänään Loitsun agilityt. Koska radan tekeminen on ollut parilla edellisellä kerralla pomppimista ja haukkumista niin tehtiin tänään pienempiä juttuja.

Aloitettiin hyppytekniikan korkeuden arvioinnilla. Etäisyydet perus medin mukaan. Korkeuden arviointi 25-35-30-40-30 ja toisella kierroksella viisi senttiä ylempää että päästiin sinne 45 asti. 30-40-35-45-35.

Kolmannella kierroksella oli pujottelu 4+4+4 keppiä ja näiden välissä noin metrin verran tyhjää. Koira siis joutui "aloittamaan" pujottelun kolme kertaa ennen palkkaa. Ensin koira vasemmalla takaperin ketjuttaen, eli apuohjaajalla palkkakuppi ja viimeisen 4 keppiä. Sitten 4+4 keppiä ja lopuksi kaikki kolme pätkää. nämä sujuivat niin hyvin että yritin suoraan koira oikealla kolmen sarjaa. Tässä ei maltti ihan riittänytkään ja jätti viimeistä väliä pujottelematta. Otettiin siis tämäkin puoli takaperin ketjuttamalla ensin viimeiset 4 keppiä ja keppejä lisäten ja saatiin harjoitus onnistumaan. Loitsusta selvästi näki että tämä vaati normi keppejä enemmän keskittymistä eli hyvä treeni meille kun saatiin se ajatus mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti