16.6.2014

Taikan kuulumisia

Taika pääsi viikko sitten pesuun ja puunaukseen sekä kynsienleikkaukseen. Talvi meni terveyden osalta Taikalla paremmin, mutta kevään koittaessa ja ilmojen lämmitessä on nestettä taas kertynyt selvästi kroppaan. Nesteenpoistolääke käytössä ja rauhallista elämää vietetään. Syksyllä vietetään 14 v synttäreitä.

Edellisestä pesusta olikin jo vierähtänyt vähän liian pitkä aika ja turkki oli likaisen oloinen ja alusvilla oli irrotessaan jäänyt muhimaan tuonne likaiseen turkkiin. Pesun jälkeen harjattiin turkki moneen kertaan läpi ja aluskarvat saivatkin kyytiä. Harjauksen jälkeen leikattiin pitkäksi venähtäneet tassukarvat ja lyhennettiin kynnet. Lopuksi vielä hieman kevennettiin muutakin turkkia. Leikattiin mm. ylipitkät häntähaivenet pois ja nyt häntä on sopiva puuhka jota heiluttaa, mutta kaikki risut ja liat eivät jää häntään kiinni. Lisäksi lyhensin mahakarvaa jotta vatsalinja taas löytyi. Tämäkin keventääkseni Taikan oloa ja risujen estoksi.

Parin päivän päästä äiti laittoikin viestiä että Taikalla on selvästi kevyempi olo ja ryhtikin parantunut ja nuortunut kun turkki laitettiin kesäkuntoon.

Otettiin pesun ja puunauksen jälkeen parit kaverikuvat muistoksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti