5.5.2012

Nepsu näyttelyssä

Sateisena ja kylmänä toukokuun aamuna ajelimme kohti näyttelyä Lieksaan. Tuomarina näyttelyssä oli Soile Bister

Lieksa 5.5.2012 Soile Bister
Netta VET EH 1
Hyvä luustoinen, mutta hieman rungoton narttu, jolla varsin hyvä ylälinja. Hyvä pää ja korvat. Ilme voisi olla parempi. Niukasti kulmautunut edestä, hyvin takaa. Turhan pehmeä karva. Hyvä asentoinen häntä. Liikkuu hyvällä askelpituudella. Erinomainen luonne.

Tuomarin mielestä suurin osa näyttelyyn tullesita shelteissä oli kovin epävarmoja tai arkoja ja tarvitsivat lisää harjoitusta. Varsinkin uroksia näin kommentoi, kun niitä kerkesin kehän laidalta katsomaan ja kuuntelemaan. Sheltin tulisi olla reipas ja iloinen koira. Olenkin tyytyväinen että Netta esiintyi nätisti ja pöydälläkin seisoi omilla jaloillaan. Siispä ihan aiheesta annettu myös arvosteluun kommentit luonteesta.

Tiukka tuomaritäti jakoi 22 sheltille vain yhden SA:n! Myös arvosanoja hylätty, tyydyttävä ja hyvä käytettiin tarpeen mukaan. Ja tällä kertaa ei kauniille mutta epävarmalle sheltille niinvain saanutkaan ERIä.

Näyttelytkin ovat laji, jossa liikkeistä on etua. Niimpä lämmittelin ja venyttelin Netan ennen kehään menoa, muutkin voisivat kiinnittää tähän huomiota. Varsinkin tänään kun lämpötila oli +2 asteen tietämillä niin on koirat vähän kohmeessa jos ne suoraan häkistä kehään vie.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti