20.1.2012

Mahatautia ja harjausta

Reilu viikko sitten iski mahatauti molempiin neiteihin. Muutama päivä katseltiin ja syötiin riisiä ja piimää mutta kun Muffykin sairastui niin haettiin apteekista paremmat aseet. Alkuun käyttöön Attapectin-tabletit ja ruuan sekaan Tehobakt pet-jauhe.

Marian vinkin mukaan etsin kaupasta riisisuurimoita joista tehdä mikropuuroa, mutta lähikaupasta löytyi vain kokonaisia riisejä ja puuroriisiä. Meinasin jo ottaa koirille vauvanruokahyllystä  riisivellipurkin mutta silmiin sattuiki lempeä ensipuuro Muksu Riisipuuro. Helppoa valmistaa, eikä ylimääräisiä lisättyjä aineita.

Riisipuuron, tehobaktin ja piimän seosta syötiin useampi päivä ja vähitellen mukaan lisättiin raejuustoa ja nappuloita. Nyt on mahat olleet jo viikonverran kunnossa ja normaaliin ruokaan palattu.

Kun ripulin aikana sai pyllyvilloja tietysti olla pesemässä usein niin takkuunhan ne menivät. Eilen tehtiin sitten kunnon harjaus ja takkujen avaus/leikkaus molemmille. Turkin harjauksen lisäksi myös hampaan saivat harjauksen. Kylläpä takuttomia shelttejä on paljon mukavampi halia.

2 kommenttia:

  1. Onpas teidän koiria koeteltu. Hyvä, että mahatauti vihdoinkin on helpottanut. Jos vastaavia oireita tulee myöhemminkin, niin noiden keinojen lisäksi kannattaa testata antaa banaania. Mä olin kovin skeptinen sen toimivuuden suhteen, mutta Ainolle kerran ripulin aikaan testasin ja sillä tauti helpotti lähes heti! Kuulemma banaanin kalium auttaa ripuliin. En tiedä todenperäisyyttä, mutta moni koira on kuulemma banaanista saanut avun ripuliin Ainon lisäksi. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sattuipa sopivasti kun olen tällä viikolla itsekin syönyt banaania ja Netta meillä tykkää kaikista hedelmistä ja marjoista niin sille sit annoin muutaman palan useampana päivänä. Syötiin vielä velliä, mut maha oli hyvä niin annoin kun tiesin et tykkää.

      Poista